MYP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'Parti Olarak Cumhur Ittifakina Destek Verebiliriz'

MYP lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, ekonomide belirgin bir iyilesme, müttefik kazanan dogru dis politika ve baskanlik sisteminde kuvvetler ayriligina yönelik düzenleme yapilmasi halinde cumhur ittifakina destek olacaklarini ifade etti.

MYP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'Parti Olarak Cumhur Ittifakina Destek Verebiliriz'
Muhafazakar Yükselis Partisi lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, gündemdeki gelismelere iliskin yazili bir açiklamada bulundu. Cumhur ittifakina kosullarin saglanmasi halinde destek olacaklarini kaydeden Yilmaz, Cumhurbaskani Erdogan’in, Israil ve Misir iliskilerini düzeltme istegini desteklediklerini belirtti.

Diger ülkelerle iliskilerin gelistirilmesi gerektigini söyleyen Yilmaz, “Hükümet bölgesel stratejilerini gözden geçirme karari alarak BAE ve arkasindan Israil iliskilerini yapilandirma arzusunu ortaya koyarak dogru bir dis politika hamlesi yapmaktadir. Israil ve Türkiye bölgenin liderligi konusunda barisin teminati olacak iki tarihi kökleri ayni ülkedir. Her iki ülke iliski seviyesinin düsük olmasi ne Türkiye’ye ne de Israil’e bir sey kazandirmamistir. Bu nedenle Sayin Erdogan’in dile getirdigi iliskileri iyilestirme arzusu fiilen de politik karsilik bulmalidir. Bölgemiz bir dünya savasinin esigindedir. Türkiye dostlarini artirmak için çok degerli stratejik adimlar atmalidir. Ayni sekilde Iran, Çin ve Rus tehdidi Israil’i de bizimle esit derecede ilgilendirmektedir. Bu durum dahi tek basina Türkiye ve Israil arasinda askeri iliskileri yükseltmeyi gerekli kilmaktadir. Türkiye’nin dostlugu bölgede Israil açisindan degerlidir. Israil’in dostlugu da bizim açimizdan degerlidir. Burada artik yüksek bir siyasi akil her iki tarafta devreye girmeli ve gelecek nesiller adina dogru isler yapilmalidir. Israil son zamanlar da özellikle Karabag savasinda Azerbaycan’a yüksek bir destek saglamistir. Bunlar iki ülkenin kadim olan ortak tarihinin bir tezahürüdür. Türkiye ve Israil mutlaka birbirleri ile yüksek iliskiler gelistirmelidir” dedi.

Kaynak: İHA