Ukrayna Disisleri Bakani Açiklamasi Isgal Durumunda Çok Sayida Ölü Rus Askeri Olacak

Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba, Rusya'nin Ukrayna'yi isgal etmesi halinde çok sayida Rus askerinin ölecegini söyledi.

Kuleba, Ingiltere ziyareti sirasinda Sky News'e yaptigi açiklamada, Rusya'yi caydirmak için ABD ve Ingiltere gibi müttefiklerle çalistiklarini belirtti.

Ukrayna ordusunun ülkeyi savunmaya hazir oldugunu vurgulayan Kuleba, "Onlar (müttefikler) ekonomik olarak saldirabilir. Biz de sahada savasacagiz. Bunu söyledigim için üzgünüm ama çok sayida ölü Rus askeri olacak ve Baskan Putin'in bunun olmasini istemedigini umuyoruz." ifadesini kullandi.

Rusya'yi caydirmak için siyasi mesajlar, yaptirimlar ve ortaklarla daha yakin askeri is birligini içeren 3 yönlü bir yaklasim içinde olduklarini aktaran Kuleba, caydiricilik çabalarinin basarisiz olmasi durumunda NATO güçlerinin Ukrayna birliklerinin yaninda Rusya ile savasmasini beklemedigini ancak onlarin destegini umdugunu vurguladi.

Kuleba, "Istedigimiz sey, savastan kaçinmamiza veya Rusya'nin bir savasa istekli olmasi nedeniyle baska seçenegimiz kalmamasi durumunda ordumuzu güçlendirmemize yardim edilmesi." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA