Izmir'de Istinat Duvarinin Çökmesi Sonucu 2 Apartman Tahliye Edildi

Apartman sakinlerinden Süleyman Yilmaz: 'Buradaki istinat duvarlarinin hepsinin elden geçmesi gerekiyor. Asil tehlike diger bloklarin bulundugu yerler. Eger oralarda yasanirsa bu çökme binalar kökten gider'

Izmir’in Narlidere ilçesinde istinat duvarinin çökmesi sonucu 88 dairenin bulundugu 2 apartman tedbir amaçli tahliye edildi.

2. Inönü Mahallesi Özkarakaya Sokak’ta bulunan bir sitede istinat duvari henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çöken istinat duvari bir binanin üzerine geldi.

Duvarin çöktügünü gören vatandaslar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye itfaiyenin yani sira AFAD, saglik, polis, çevre ve sehircilik ekipleri de sevk edildi.

Ekiplerin yaptigi inceleme sonrasi çökme tehlikesine karsi 8 apartmanin bulundugu sitede, 2 apartmandaki 88 daire tedbir amaçli bosaltildi.

Apartmanlarin çevresinde olasi bir tehlikeye karsi polis ekipleri güvenlik önlemi aldi.

Bosaltilan dairelerde yasayan vatandaslardan bazilari yakinlarina giderken bazilari da belediye tarafindan misafirhane ve otellere yerlestirildi.

Öte yandan Türk Kizilay da vatandaslara yiyecek ve içecek ikraminda bulundu.

- "Asil tehlike diger bloklar"

Apartman sakinlerinden Süleyman Yilmaz, gazetecilere yaptigi açiklamada, bölgedeki istinat duvarlarinin tehlikeli olduguna dair sikayetlerde bulunduklarini söyledi.

Ancak gerekli adimlarin atilmadigini ileri süren Yilmaz, "Buradaki istinat duvarlarinin hepsinin elden geçmesi gerekiyor. Asil tehlike diger bloklarin bulundugu yerler. Eger oralarda yasanirsa bu çökme binalar kökten gider." dedi.

Sitede market isleten Sahin Aslan da "Bu sorun yillardir var burada. Gerekli incelemeler yapilmisti ekipler tarafindan. Biz sonuç alamadik. Bu beklenen bir seydi. Çok sükür daha büyük bir olay olmadi. Eger daha büyük bir kayma olsaydi bir bina tamamen diger binanin üzerine yikilirdi." diye konustu.

Kaynak: AA