Israil Askerlerinin Bati Seria'daki Baskininda 2 Filistinli Yaralandi

Israil askerleri, isgal altindaki Bati Seria’nin Cenin kentine bagli Yabad beldesine düzenledigi baskinda iki Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladi.



Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, Israil askerleri Bati Seria’nin kuzeyinde bulunan Cenin kentine bagli Yabad beldesine baskin düzenledi, beldeyi giris ve çikislara kapatti.

Taniklar, Filistinlilerin de Israil askerlerinin baskinina karsilik verdigi ve beldede çikan olaylarda iki Filistinli gencin Israil askerlerince gerçek mermiyle açilan ates sonucu yaralandigini aktardi.

Yaralilardan birinin Cenin Devlet Hastanesine nakledildigini belirten görgü taniklari, diger yaralinin ise Israil askerlerince Israil’e ait bir ambulansla baska bir yere nakledildigi ve saglik durumunun ögrenilemedigini kaydetti.

Görgü taniklari, Israil askerlerinin beldeye baskin sebebini bilmediklerini ifade ederken, beldede genis çapli bir arama gerçeklestirdiklerini söyledi.

Isgal altindaki Bati Seria ve Dogu Kudüs'te sik sik evlere baskin düzenleyen Israil güçleri, çesitli iddialarla Filistinlileri gözaltina aliyor.

Kaynak: AA