ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi, Etiyopya'daki Krizin Çözümü Için Türkiye'ye Gidiyor

ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman, Etiyopya'nin kuzeyindeki çatismalarin çözümüne yönelik görüsmeler için Türkiye, Misir ve Birlesik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret edecek.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, günlük basin brifinginde Etiyopya'daki krize iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Ülkedeki çatismalarin sona ermesinin askeri bir çözümden geçmedigini vurgulayan Price, diplomatik yollari daha fazla kullanarak soruna çözüm bulmak istediklerini kaydetti.

Price, Etiyopya'nin kuzeyinde artan çatismalarin diplomasiyle çözümü için ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Feltman'in Türkiye, Misir ve BAE'ye giderek buradaki muhataplariyla görüsmeler gerçeklestirecegini ifade etti.

ABD'li sözcü, diplomatik anlamda mesafe katedilebilmesi ve çatismalarin sona erdirilebilmesi için Feltman'in görüsmelerinin önemli oldugunu belirtti.

Etiyopya hükümeti, 2 Kasim'da güneye ilerleyisini sürdüren isyanci Tigray Halk Kurtulus Cephesi (TPLF) saldirilari nedeniyle ülkede olaganüstü hal ilan etmisti.

TPLF'nin, baskent Addis Ababa'ya yapabilecegi muhtemel saldirilara karsi savunma görev birlikleri olusturulmustu.

Ülkenin kuzeyinde 1 yili askin süredir devam eden çatismalar, yaklasik 2,5 milyon kisiyi yerinden etti, bölgede 5 milyondan fazla kisi acil yardima ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA