'Güz Türküleri' Konseri Sinop'ta Sahnelendi

7’den 70’e herkesin diline pelesenk olmus Anadolu cografyasinin essiz melodilerinin seslendirildigi “Güz Türküleri” konseri Sinop Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

'Güz Türküleri' Konseri Sinop'ta Sahnelendi
Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçilari, çok begenilen “Güz Türküleri” konseriyle Sinoplu sanatseverlerle Sinop Kültür Merkezi’nde bulustu. Sinop Belediyesi ve Sinop Il Kültür ve Turizm Müdürlügü is birligi içinde Samsun Devlet Opera ve Balesi ile organize edilen konserde Anadolu cografyasinda oradan oraya gezerek günümüze kadar ulasmayi basarmis türküler sanatseverlerin kalplerini isitmak için sahnelendi.

Sinop Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Güz Türküleri” piyanolu ve orkestrali san konserinde Piyanoda Simten Deniz Senpolat, Kemanda A. Bengi Yardimli, Klarnette Kivanç Findikli, Vurmali Sazlarda ise Okan Dolgunyürek Soprano Eda Bingöl Gürkan’a eslik ederken, Anlatici Murat Çamlitepe seslendirilen türkülere dair detaylari seyirciler ile paylasti.

Konserde Turgay Erdener’in besteledigi “Ille de” ve “Sen Sen Sen”, Fikret Amirov’un besteledigi “Baharimsan (Aygiz)”, Kivanç Findikli’nin düzenlemelerini yaptigi “Gaziantep Türküsü” ve “Çalin Davullari”, yine düzenlemeleri Kivanç Findikli’ya ait olan Tofik Guliyev’in besteledigi “Sene de Galmaz (Yalgizam)”, Asik Veysel’e ait “Uzun Ince Bir Yoldayim” ve “Kara Toprak”, Pir Sultan Abdal’a ait “Ötme Bülbül Ötme” ve Kivanç Tepe’nin düzenlemesini yaptigi “Aman Avci” gibi Anadolu’nun yüzyillar boyunca isledigi motiflerin yer aldigi parçalar sanatseverler için seslendirildi.

Sanatseverlerin müzikle dolu bir gece yasadigi etkinlige katilim yogundu. Çok begenilen konser dakikalarca ayakta alkislandi. Seyircilerin istegini kirmayan sanatçilar bir türkü daha seslendirerek geceyi noktaladilar.
Kaynak: İHA