Yayladagi Kültür Merkezi Ve Millet Kütüphanesi Tamamlandi

Yayladagi ilçesinde 1,5 dekarlik alana yapilan, içinde kültür merkezi ile kütüphanenin yani sira sosyal alanlarda bulunan Yayladagi Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesi'nin insaati tamamlandi.

Belediye Baskani Mehmet Yalçin, AA muhabirine, projenin Hatay Valiligi, Yayladagi Belediyesi, Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi (DOGAKA) ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ortakligi ile yürütüldügünü belirtti.

Alan içerisinde kültür merkezi, millet kütüphanesi ve kitap kafenin yer aldigini kaydeden Yalçin, "Alanin 300 metrekaresini 70 kisilik millet kütüphanesi ve 24 kisilik olan kitap kafe olusturmaktadir. Merkezde ayrica 280 kisilik amfi salonumuz yer aliyor. Çocuklarimiz ve gençlerimiz bizler için çok önemli. Bu sebeple mimarlarimizla bir araya gelerek alanin dizaynini, donanimini onlari cezbedecek sekilde tasarladik. Ilçemizde tek olma özelligi tasiyan merkezimiz, mimarisi, donanimi ve teknolojik alt yapisiyla son derece modernize sekilde hizmete hazirdir. Ilçemize hayirli olsun." ifadelerini kullandi.

Merkezin önümüzdeki günlerde açilisinin yapilacagini aktaran Yalçin, ögrencilerin buraya rahat ulasabilmesi için ücretsiz servis de kaldiracaklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA