Malatya'da Sire Pazari Esnafindan Büyüksehir Belediye Baskani Gürkan'a Ziyaret

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya Ticaret Borsasi Baskani Ramazan Özcan, MÜSIAD Malatya Sube Baskani Muharrem Poyraz, MIM-DER Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bülbüloglu ile Sire Pazari ve Bugday Pazari esnafini agirladi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Büyüksehir Belediye Meclis Salonu'nda esnafi agirlayan Gürkan, mevcut Sire Pazari ve Bugday Pazari'nin Malatya'ya yakisir bir durumda olmadigini belirterek, baskanlarinin yeni Sire Pazari ve Bugday Pazari yapilmasi noktasinda talepleri oldugunu aktardi.

Sire Pazari ve Bugday Pazari yapmak üzere 335 dönüm bir alan planladiklarini kaydeden Gürkan, "Hemen altinda Kuzey Çevre Yolu üst kisminda ise Kuzey Kusak Yolu geçen bu alanin yeni bir alt merkez olusturulmasi noktasinda, hem de Sire Pazari esnafimizin saglikli bir ortamda islerini yapmalari için böyle bir alanin uygun olacagini ilgili arkadaslarimizla yaptigimiz görüsmeler sonrasinda kararlastirdik. Sire Pazari projesi her kesimin fikirleri alinarak hazirlandi. Projeyle alakali olarak paydaslarimizla da gerekli istisareler yapildi. Dünya kayisi baskenti olan Malatya'ya ve Türkiye'ye yakisir bir merkez kazandiriyoruz. Fiyat olarak büyük bir istikrar yakalamis olan kayisimizin güzel, nezih bir ortamda pazarlanmasi için çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA