Kilis'te Ögrencilerin Ürettigi Malzemelerle Okullar Kütüphaneye Kavusuyor

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: 'Kütüphaneleri bilgisayarlariyla, okuma ortamlariyla güzel bir alana dönüstürmek için gayret ediyoruz. Ögrencilerimizin sesli kitaba da ulasabilecekleri sekilde bilgisayar sistemini de bu sürecin içerisinde kuruyoruz' Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye sefi Mecid Çelik: 'Bu tür projelere çok önem veriyoruz. Ögrencilerimiz uygulamali egitimlerini tamamlamis oluyorlar'

CEBRAIL CAYMAZ - Kilis'te, "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin ürettigi malzemelerle okullara kütüphane kazandiriliyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in öncülügünde baslatilan, Milli Egitim Bakanliginca, Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle yürütülen proje çerçevesinde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kütüphanesi bulunmayan 91 okul belirlendi.

Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri ve ögretmenler, okullarin kütüphane ihtiyacinin karsilanmasi için çalismalarini hummali sekilde sürdürüyor.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine, okullarda ihtiyaç duyulan egitim materyali eksikliklerinin giderilmesi noktasinda çalismalarina devam ettiklerini söyledi.

Kütüphanesiz 91 okulun tespitini yaptiklarini belirten Akkurt, bu okullara hizli bir sekilde kütüphane yapilmasi için çalismalara basladiklarini anlatti.

Akkurt, meslek lisesindeki ögrencilerin de katkilariyla köy okullari, anaokullari, özel egitim okullari, lise, ilkokul ve ortaokullarin sinif düzenlerine göre farkli modellerde kütüphane yapildigini ifade etti.

Kütüphaneleri sadece kuru birer raf olarak düsünmediklerini vurgulayan Akkurt, "Kütüphaneleri bilgisayarlariyla, okuma ortamlariyla güzel bir alana dönüstürmek için gayret ediyoruz. Ögrencilerimizin sesli kitaba da ulasabilecekleri sekilde bilgisayar sistemini de bu sürecin içerisinde kuruyoruz." dedi.

Kitap temini için veli ve hayirseverlere de seslenen Akkurt, "91 kütüphane yapiyoruz, bunlarin kitaplarini tabii ki belli oranda biz karsilayacagiz. Bu ise katki sunmak isteyen, duyarlilik gösteren hem hayirseverlerimize hem vatandaslarimiza hem de ögrencilerimize buradan seslenmek istiyorum. Okullarinin kütüphanelerine sahip çiksinlar. Onlari canli hale getirsinler." diye konustu.

- Kitapliklarin yüzde 80'i tamamlandi

Lisenin atölye sefi Mecid Çelik de 11. sinif ögrencileriyle kitaplik, sandalye ve masalar hazirladiklarini aktardi.

Üretimden montajina her asamada ögrencilerin görev yaptigina dikkati çeken Çelik, "Bu tür projelere çok önem veriyoruz. Ögrencilerimiz uygulamali egitimlerini tamamlamis oluyorlar. Ayni zamanda ileriki yillarda sanayiye gittikleri zaman bilumum isleri yaptiklari için orada herhangi bir zorluk çekmiyorlar." ifadelerini kullandi.

Çelik, yaklasik 20 kisilik ekiple üretime devam ettiklerini dile getirerek, "Bize verilen siparis 252 kitaplik, bunun yaklasik yüzde 80'i bitmis durumda. 122 yonca masamiz var. Bunu da insallah birkaç gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ögrencilerden Diyar Kaplan da son teknoloji makinelerle çalisarak uygulamali egitim gördüklerini anlatti.

Kütüphanelerin üretimini yaparak hem kendilerini gelistirdiklerini hem de diger ögrencilere faydali olduklarini vurgulayan Kaplan, bu sayede okul sonrasi için tecrübe edindiklerini söyledi.

Mustafa Aktas ise kütüphaneler için yogun sekilde çalistiklarini, projede görev aldigi için mutlu oldugunu kaydetti.
Kaynak: AA