Baskan Gürkan, STK Baskanlari Ile Bir Araya Geldi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, STK baskanlari ve Sire Pazari esnaflari ile bir araya gelerek istisarelerde bulundu.

Baskan Gürkan, STK Baskanlari Ile Bir Araya Geldi
Büyüksehir Belediye Meclis Salonu’nda Malatya Ticaret Borsasi Baskani Ramazan Özcan, MÜSIAD Malatya Sube Baskani Muharrem Poyraz, MIM-DER Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bülbüloglu ile Sire Pazari ve Bugday Pazari esnaflariyla bir araya gelen Baskan Gürkan, yeni Sire Pazari’yla ilgili bilgileri de paylasti. Yillardir özlem duyulan modern Sire Pazari projesinin hayata geçirilecegini belirten MÜSIAD Malatya Sube Baskani Muharrem Poyraz, “Yillardir özlemi duyulan böyle bir projeyi hayata geçirdiginiz için tesekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir proje hazirlanmis. Projeyi ilk günden itibaren takip ediyoruz ve gerçekten güzel bir proje hazirlanmis. Bu projenin kisa süre içerisinde de bitirilecegine inaniyorum” dedi.

MIM-DER Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bülbüloglu da hazirlanan projenin Malatya ve Sire Pazari esnafi için çok güzel bir proje oldugunu belirterek, projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür etti.

Kayisinin bugün dünyanin en prestijli ürünü oldugunu belirten Malatya Ticaret Borsasi Baskani Ramazan Özcan, “Bugüne kadar bu projenin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak gelmis oldugumuz noktaya kadar vermis oldugunuz destek, gayret ve iyi niyetten dolayi tesekkür ediyorum. Sire Pazari ve Bugday Pazari esnafi kadirsinastir. Mevcut hizmet vermis oldugumuz alanin yetersizligi noktasinda hemfikiriz. Ilk müracaatimizda da bunu ifade etmistik. Uzun yillardir böyle bir ihtiyaç oldugunu her firsatta dile getirmistik. Bugün dünyanin en prestijli ürünü olan kayisinin böyle bir alanda hizmet vermesinin dogru olmadigini ifade etmistik. Malatya’nin en önemli ve son yillardaki en prestijli projelerinden biridir” dedi.

Sire Pazari ve Bugday Pazari’nin yapimi noktasinda oda ve dernek baskanlarinin o dönemde taleplerinin oldugunu belirten Baskan Gürkan ise sunlari söyledi:

“Sire Pazari ve Bugday Pazari’nin görünümü ve islevi hakikaten Malatya’miza yakisir bir durumda degildi. O dönemde yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde yeni Sire Pazari ve Bugday Pazari’nin yapilmasi noktasinda oda baskanlarimizin talepleri olmustu. Büyüksehir Belediyesi olarak Sire Pazari ve Bugday Pazari yapmak üzere 335 dönüm bir alan planladik. Belirlenen bu alanin hemen altinda Kuzey Çevre Yolu üst kisminda ise Kuzey Kusak Yolu geçen bu alanin yeni bir alt merkez olusturulmasi noktasinda hem de Sire Pazari esnafimizin saglikli bir ortamda islerini yapmalari için böyle bir alanin uygun olacagini ilgili arkadaslarimizla yaptigimiz görüsmeler sonrasinda kararlastirdik. Sire Pazari projesi mevcutta bulunan her kesim ve kesitin fikirleri alinarak hazirlandi. Projeyle alakali olarak paydaslarimizla da gerekli istisareler yapildi. Dünya kayisi baskenti olan Malatya’ya ve Türkiye’ye yakisir bir merkez kazandiriyoruz. Fiyat olarak büyük bir istikrar yakalamis olan kayisimizin güzel, nezih bir ortamda pazarlanmasi için çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA