Mahalleli, Tel Örgüyle Kapatilan Sokagin Tekrar Açilmasini Istiyor

Samsun’da elektrik dagitim sirketi tarafindan “tapulu mülkleri oldugu" gerekçesiyle kapatilan sokagin açilmasini isteyen mahalle sakinleri, yolun kapatilmasinin kendilerini magdur ettigini söyledi.

Mahalleli, Tel Örgüyle Kapatilan Sokagin Tekrar Açilmasini Istiyor
Ilkadim ilçesi Kazim Karabekir Mahallesi sakinlerinin 50 yildir evlerine ulasim sagladigi Timurlenk Sokak’taki yol, elektrik dagitim sirketince “tapulu mülkleri oldugu" gerekçesiyle otopark yapilmak üzere çift yönlü olarak tel örgü çekilerek kapatildi. Evlerine ve gidecekleri yerlere ulasimin zorlastigini belirten mahalle sakinleri magdur olduklarini belirterek, yolun tekrar açilmasini talep ettiler.

Vatandaslar, 50 yildir kullandiklari yolun kapatilmasiyla birlikte gidecekleri yerlere ulasimin zorlastigini iddia ettiler. Önceden yürüyerek 2 dakika uzakliktaki mesafelere simdi ara sokaklardan 20 dakikada zor gittiklerini ifade eden mahalle sakinleri, aksam saatlerinde evlerine gelecek çocuklari için endise ettiklerini dile getirdiler.

“50 yillik yolumuz kapandi”

Söz konusu yolun 50 yildir açik olduguna dikkat çeken mahalle sakini Safiye Akdemir, “Bu yolun açilmasi gerekiyor. Çocuklarimiz okula gelis-gidislerde zorluk çekiyor. Kiz çocuklari yol kapali oldugu için sokak aralarindan gitmek zorunda kaliyor. 10 yildir burada oturuyoruz. 50 yillik yolumuz kapandi. Açilmasini istiyoruz” dedi.



“2 dakikalik yolu 15-20 dakika dolaniyoruz”

Yolun çift tarafli olarak kapanmasi ile gidecekleri mesafenin bir hayli uzadigina deginen mahalle sakini Aydin Kirbiyik, “12 yildir bu mahallede oturuyorum. Çocuklugum da buralarda geçti. 50 yildir bu yolu kullaniyorduk. Yetkililere sesleniyorum, herhangi bir durumda itfaiye ve ambulans hangi yoldan geçecek? Sürekli olarak bu yolu kullaniyorduk. Simdi bakkala gitmek için 2 dakikalik yolu 15-20 dakika yürüyerek dolaniyoruz. Acilen yolun tekrardan açilmasini istiyoruz” diye konustu.



“Lambasi olmayan issiz sokaklardan geçmek zorunda kaldik”

Özellikle ögrencilerin ve kiz çocuklarinin magdur oldugunu belirten 19 yasindaki mahalle sakini Senol Bilgin, “Bu yol, ‘tapusu benim’ denilerek ansizin kapatildi. Evlerimize gitmekte zorlaniyoruz. Imza toplayip, valilige verecegiz. Ögrenciyiz, aksam saatlerinde stajdan dönüyoruz. Eve gelirken yol kapandigi için arka sokaklardan lamba olmayan issiz yerlerden gelmek zorunda kaliyorum. Önceden bu yolu kullanirken bir sikinti olusmuyordu. Bir kez daha yol kapanmisti, mahalleli tepki gösterince açilmisti. Su anda ise 3-4 gündür yol kapali ve kullanamiyoruz” seklinde konustu.



“Yol tapulu mülkümüz”

YEDAS elektrik dagitim sirketinden yapilan açiklamada ise söz konusu yolun "tapulu mülkleri olduguna" deginildi. Vatandaslara daha iyi hizmet verebilmek ve saha ekibini güçlendirebilmek adina yeni araçlar tahsis ettiklerinden bakimin artmasi sebebiyle de depo alaninin yetmemeye basladigini ifade eden sirket, tapulu mülklerinden geçen yolu simdiye kadar idare ettiklerini, araçlarin güvenligi için otopark ihtiyacindan dolayi bu karari almak zorunda kaldiklarini söylediler. Yol konusunun belediye ile çözülmesi gerektigine deginen yetkililer, çözüm için belediyeye her türlü destegi vermeye hazir olduklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA