Izmir'de Üreticiye Küçükbas Hayvan Ve Ari Kovani Destegi

Izmir'in Ödemis ilçesinde üreticiye küçükbas hayvan ve ari kovani dagitimi yapildi.



Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Izmir Damizlik Koyun Keçi Birligi tarafindan Ödemis Hayvan Pazarinda küçükbas hayvan ve ari kovani dagitim töreni düzenlendi.

Ödemis Kaymakami Fatih Aksoy, törendeki konusmasinda, Tarim ve Orman Bakanliginin aralarinda Izmir'in de yer aldigi 5 ilde küçükbas hayvanciligi ve ariciligi desteklemek amaciyla proje yürüttügünü kaydetti.

Ödemis'teki üreticilerin de projeden yararlandigini kaydeden Aksoy, destegin bölge üretimine faydali olmasi dileginde bulundu.

Izmir Damizlik Koyun Keçi Birligi Baskani Ferhan Eroglu da destekleri üreticiye ulastirmak için 2003 yilindan bu yana çalistiklarini belirterek, "Bakanligimizin yüzde 85 hibe projeli küçükbas damizlik hayvan dagitimi için buradayiz. Türkiye'de küçükbas hayvanciligin gelistirilmesi konusunda elimizden gelenin en iyisini yapacagiz." dedi.

Törende, 18 üreticiye 15'er koyun ve 1'er koç olmak üzere toplam 288 küçükbas hayvanin dagitimi gerçeklestirildi.

Bölgedeki 71 ariciya da 5'er kovan olmak üzere 355 ari kovani verildi.

Izmir Damizlik Koyun Keçi Birligi Baskani Ferhan Eroglu “Birlik olarak 2003 yilindan beri yetistiricimizin, çobanimizin yaninda olarak hizmet vermekteyiz. Arpa destekleri yem destekleri damizlik destekleri ve buna benzer devletin verdigi birçok destekleri aktarmak ve çobanlarimiza ulastirmak için gece gündüz çalisiyoruz. Bakanligimizin %85 hibe projeli küçükbas damizlik hayvan dagitimi için buradayiz. Küçükbas hayvanlarimizi Türkiye’de bakanimizin da bahsettigi gibi 40 milyondan 50 milyondan 100 milyonlara çikarmak için her türlü çabayi sarf edecegiz, her türlü destegi gösterecegiz dedi. Bizde bu destekten güç alarak yetistiricilerimizle üreticilerimizle her türlü çabayi gösterip Türkiye’de küçükbas hayvanciligin gelistirilmesi konusunda elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. “dedi.

Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris yapilan törende konusma yaparak “ yerel ve genelde yapilan üretici ve çiftçiye yapilan destegin önemini vurgulamak istiyorum. Meralarin korunmasi anlaminda da küçük bas hayvanciliginin desteklenmesi zengin düsünülmüstür. Tarim bakanimizin da konuya duyarli olarak bölgemizin üreticisine destek verilmesinden dolayi tesekkür ediyorum.

Ödemis Hayvan Pazarinda yapilan Küçükbas hayvan dagitim töreni kura ile gerçekleserek üreticilere dagitimi gerçeklestirildi.

Kaynak: AA