Ipek Açiklamasi 'Yag Yakimi Için Kahve Tüketebilirsiniz'

SAMSUN – Kahvenin insan beden ve ruhsal sagligina birçok faydasinin oldugunu ifade eden Uzman Diyetisyen Aysun Ipek, “Kahve tüketimi gün içerisinde enerjik olmanizi saglamasiyla birlikte solunum yolunu ve kan dolasimini da oldukça hizlandiriyor. Yag yakimi için tüketilmesi gereken en önemli gidalardan bir tanesidir” dedi.

Ipek Açiklamasi 'Yag Yakimi Için Kahve Tüketebilirsiniz'
Liv Hospital Samsun Hastanesi “Saglikli günlerin hatirina bugünün kahvesi bizden” mesajiyla misafirlerine ve çalisanlarina Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle Türk kahvesi ikram etti. Ikram sirasinda Beslenme ve Diyetetik Uzmani Diyetisyen Aysun Ipek, kahvenin beslenmedeki önemi ve sagliga faydalari hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

“Enerjinizi yerine getirebilir”

Uzm. Dyt. Aysun Ipek, “Enerjinizin yerine gelmesini saglayan kahveyi gün içerisinde maksimum iki bardak tüketmelisiniz. Böylelikle kahve kana karistiktan hemen sonra etkisini belli etmeye baslayacaktir. Kahvenin sagliga diger bir faydasi ise, beyindeki dopamin hormonunu harekete geçirip, kisiye mutluluk saglamasidir. Dopamin hormonu, psikolojik olarak da güçlü hissetmenizi saglar ve kisiye kendini oldukça rahat hissettirmeyi basarir. Yag yakimi için tüketilmesi gereken en önemli gidalardan bir tanesidir. Fiziksel aktivitelerden önce 1 bardak veya 1 fincan kahve tüketmeniz oldukça verimli bir sekilde yag yakmanizi saglayacaktir” diye konustu.



Magnezyum ve potasyum bulunur

Kahvenin mikro besinler araciligiyla oldukça zengin oldugunu dile getiren Uzm. Dyt. Aysun Ipek, “Magnezyum, potasyum ve demir içermektedir. Magnezyumun bir önemli faydasi da kan ve kas sistemine oldukça katkida bulunmasidir. Potasyumun faydasi ise, kan basincini düzeltmede etkisi olmasi durumudur. Kahve içmenin saglik açisindan diger bir faydasi ise karaciger üzerinde olusturdugu savunma mekanizmasidir. Karacigeri korumak için tüketilen gidalardan bir tanesi olan kahve, karacigerin üzerinde olusabilecek yaglanmayi da engellemektedir. Bu durumlar bilimsel olarak kanitlanmistir. Kahve tüketimi gün içerisinde enerjik olmanizi saglamasiyla birlikte solunum yolunu ve kan dolasimini da oldukça hizlandiriyor. Saydigimiz bu sebeplerden ötürü mutlaka günde bir kahve saatimiz olmali, biz de bugün “Saglikli günlerin hatirina bugünün kahvesi bizden olsun” diyerek misafirlerimize ikramda bulunduk, Dünya Kahve Günümüz kutlu olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA