Cumhurbaskani Erdogan'dan Marka Olarak 'Türkiye' Ibaresinin Kullanilmasina Iliskin Genelge

Ihraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazismalarda marka olarak "Türkiye" ibaresinin kullanilmasina iliskin Cumhurbaskanligi genelgesi Resmi Gazete'de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan genelgede, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, binlerce yillik devlet geleneginin isiginda, kadim Türk milletine yakisir, nitelikli ve degerli çalismalar gerçeklestirerek milletin kültür ve degerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul ettigi belirtildi.

Yurt içi ve disinda bu anlayisla sürdürülen çalismalarda Türk milletinin köklü tarihinden gelen degerlerine büyük bir özen gösterildigi ifade edilen genelgede "Türkiye" markasinin ulusal ve uluslararasi mecrada ülkenin çati markasi olarak kabul edildigi vurgulandi.

Genelgede sunlar kaydedildi:

"Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve degerlerini en iyi sekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanilmaya baslanarak ülkemizin uluslararasi ticarette gururu olan ürünlerimiz 'Türkiye' ibaresi ile tanitilmis ve tüm dünya ile bulusturulmustur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yillik birikiminin 'Türkiye' markasi altinda temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, 'Türkiye' markasini güçlendirme çalismalari kapsaminda, basta diger devletler ve uluslararasi kurum ve kuruluslarla resmi iliskilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazismalarda 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanimi konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir."

Kaynak: AA