Baskan Zolan, 'Türk Kadini Dünya Kadinlarina Öncülük Etmistir'

5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü ve Türk kadinina seçme ve seçilme hakki taninmasinin 87. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Baskan Zolan, "Türk kadini birçok ülkedeki kadinlarin sahip oldugu demokratik degerleri çok daha önce kazanarak, dünya kadinlarina öncülük etmistir" dedi.

Baskan Zolan, 'Türk Kadini Dünya Kadinlarina Öncülük Etmistir'


Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü ve 5 Aralik 1934’te Türk kadinina seçme ve seçilme hakki taninmasinin 87. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Göreve geldikleri ilk günden beri kadinlara yönelik hizmet ve projelerinin her zaman öncelik tasidigini ifade eden Baskan Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadinina seçme ve seçilme hakkini pek çok bati ülkesi ve dünya ülkelerinden önce vermesinin Türk milletinin kadina verdigi degeri ortaya koydugunu belirtti.

Baskan Zolan, "Hayatimiza anlam katan sevginin, emegin ve fedakarligin simgesi Türk kadini birçok ülkedeki kadinlarin sahip oldugu demokratik degerleri çok daha önce kazanarak, dünya kadinlarina öncülük etmistir. Türk kadini bugün geçmisteki kazanimlari ile birlikte daha modern, güçlü, çagdas, egitimli, bilgili ve bilinçli bir rol içerisinde tüm meslek dallarinda ve sosyal hayatimizin merkezinde yer almaya devam etmektedir" ifadelerini kullandi.

“Yil dönümünü tebrik ediyorum”

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi ile beraber Denizli’de yasayan kadinlarin ihtiyaçlari dogrultusunda pek çok basarili projeye imza attiklarini vurgulayan Baskan Osman Zolan, sözlerini söyle sürdürdü: "Egitimden is hayatina, spordan sanata kadinlarimiz için sayisiz projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra da birlikte çalismalarimiza devam edecegiz. Bu vesilelerle kadinlarimizin 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü’nü kutluyor, Türk kadinina seçme ve seçilme hakki verilisinin 87. yil dönümünü tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA