AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal Açiklamasi 'Z Kusagi Dediginiz Bizim Çocuklarimiz, Torunlarimiz, Yegenlerimiz'

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, “Biz zihinsel ve bedensel engeli, engel olarak görmüyoruz. Duygularini kaybetmis kendisi ve egosundan baska hiçbir sey düsünmeyen insanlarin zihnini engel olarak görüyoruz” dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal Açiklamasi 'Z Kusagi Dediginiz Bizim Çocuklarimiz, Torunlarimiz, Yegenlerimiz'
3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen “Engelsiz Sivil Toplum Bulusmasi” programinda konusan Ünal, “Insan ötekilestirdiginin farkina varmiyor. Biz asil engelleri görmüyoruz. Sevgisizligin ve merhametsizligin en büyük engel oldugunu. Kalbinde iyilik duygusunu kaybetmis bir adamdan daha büyük engelli kimsenin olmayacagini unutuyoruz. Simdi Z kusagi diyorlar, Z kusagi dediginiz bizim çocuklarimiz, torunlarimiz, yegenlerimiz. Bu ötekilestirmeden bunu kastediyorum. Engelliler dedigimizde de engeliler kim, benim kardesim, benim yegenim, benim çocugum yani biziz. Ayni ailenin, suyun, ekmegin, yolun paylasanlariyiz biz. Kalbimizi sevgiye açtigimizda en büyük engelin sevgisizlik oldugunu fark ettigimiz de hiçbir engelli kalmayacak. Biz zihinsel ve bedensel engeli, engel olarak görmüyoruz. Duygularini kaybetmis kendisi ve egosundan baska hiçbir sey düsünmeyen insanlarin zihnini engel olarak görüyoruz” dedi.

Erisibilirlik Sertifikasi almaya hak kazanan kurum ve kuruluslara Erisilebilirlik Sertifikalarinin takdiminin yapildigi program, hatira fotografi çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA