Bakan Adil Karaismailoglu, Bolu'da Karayollari Isçilerini Ziyaret Etti Açiklamasi

'2022 yili da bizim için mevcut projeleri bitirip yeni projeleri hayata geçirecegimiz yogun bir sene olacak. Cumhuriyet'imizin 100. yil sembollerinden birisi olacak 1915 Çanakkale Köprümüzü ve MalkaraÇanakkale Otoyolu'muzu 2022 yilinin ilk çeyreginde hizmete açacagiz' '2021'de startini verdigimiz Kanal Istanbul Projesi, 2022 yilinda projenin ilerleme hizina hiz katacagimiz en önemli gündemlerimizden biri olacak. Kanal Istanbul ile dünya deniz tasimaciligina yeni bir soluk getirecegiz. Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artiracagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 2022'nin mevcut projeleri bitirip yenilerini hayata geçirecekleri yogun bir yil olacagini belirterek, "Cumhuriyet'imizin 100. yil sembollerinden birisi olacak 1915 Çanakkale Köprümüzü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'muzu 2022 yilinin ilk çeyreginde hizmete açacagiz." dedi.

Bolu'da Karayollari Cankurtaran Bakim ve Isletme Sefligini ziyaret eden Karaismailoglu, çalisanlarla bir süre sohbet ettikten sonra Anadolu Otoyolu Bolu Dagi Tünel Isletme Merkezine geldi.

Karaismailoglu, burada düzenlenen basin toplantisinda, 2022 arifesinde Marmara ve Istanbul'u Anadolu ile bulusturan Bolu Dagi Tüneli'nde, is arkadaslariyla birlikte olmaktan memnuniyet duydugunu ifade etti.

Karla mücadele ve yol bakimi için Karayollari Genel Müdürlügü envanterine her yil ihtiyaç duyulan yeni makine ve ekipmanlar kattiklarini belirten Karaismailoglu, "Kurumumuz toplam 13 bin 456 adet makine ve ekipmanla hizmet verir hale gelmistir. Bu çalismalar, yurt genelinde 446 adet karla mücadele merkezinde 12 bin 645 personelle gerçeklestirilmektedir." dedi.

Çalismalarda kullanilmak üzere 540 bin ton tuz, 340 bin metreküp tuz agregasi, kritik kesimler için 8 bin ton kimyasal buz çözücü ve tuz çözeltisi ile 700 ton ürenin karla mücadele merkezlerinde depolandigini bildiren Karaismailoglu, yollarda tipi ve esinti nedeniyle trafik akisinin güçlestigi veya kapandigi kesimlere 822 kilometre kar siperi yapildigini dile getirdi.

Karayollari Genel Müdürlügü bünyesinde kurulan karla mücadele merkezinde, güzergah analizi, karla mücadele çalismalari, açilan-kapanan yollar ve anlik trafigin takip edildigine deginen Karaismailoglu, söyle konustu:

"2021 yili tüm dünya için asilama çalismalariyla salginin kontrol altina alinmaya çalisildigi ve normallesme süreçlerinin hizlandigi bir yil oldu. Insanligin karsilastigi en büyük krizlerden biri olan Kovid-19 salginiyla ilgili son derece önemli bir sinav verdik. Millet-devlet is birliginin ve dayanismasinin destanini hep birlikte yazdik. Yerli ve milli üretimde ülkemize sinif atlattik. Saglik, egitim, ekonomi, ticaret, altyapi faaliyetlerimizle çalisma ve sosyal hayata iliskin emin adimlar atarak çetin mücadeleleri basariyla geride biraktik.

2021 yili içerisinde Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak milletimizin gelecegine isik tutacak, ülkemizi yarinlara tasiyacak, gençlerimize aydinlik bir gelecek birakacak büyük projeleri hayata geçirdik. Projelerimizle, Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 yilina kadar olan yatirimlarini planladik. 50 yil sonrasini planlarken, gerekli tüm saglik tedbirlerini alarak bugün için ihtiyaç duyulan ve milletimizin özlemle bekledigi hizmetlerin ve projelerin aksamamasi için çalismalarimiza devam ettik ve basariya ulastik. Yilin ilk günleri içerisinde 8 Ocak'ta milli ve yerli gururumuz Türksat 5A'yi yörüngesine firlattik ve 28 Haziran'da basariyla hizmete aldik. Bundan 12 gün önce 19 Aralik’ta da yeni nesil haberlesme uydumuz Türksat 5B’yi yörüngesine firlattik. Öylece bir yil içinde 2 haberlesme uydusunu yörüngesine firlatarak tarihimizde bir ilki gerçeklestirdik."

Kuzey Marmara Otoyolu'nun, Hasdal-Habipler ile Basaksehir kavsaklari arasinda kalan 7. kesimini hizmete alarak 400 kilometresini hizmete açtiklarini, Basaksehir-Ispartakule-Hadimköy çalismalarini da baslattiklarini anlatan Karaismailoglu, proje kapsaminda Sazlidere Baraji üzerinde yapim çalismalari baslayan Sazlidere Köprüsü ile Kanal Istanbul Projesi'ne de start verildigini aktardi.

Türkiye'ye yayincilik alaninda çag atlatan ve dünyaya örnek çevre projesi olan, Avrupa'nin en yüksek kulesi Çamlica Kulesi'ni milletin hizmetine sunduklarini animsatan Karaismailoglu, yillik 25 milyon ton konteyner elleçleme kapasitesiyle açilisi yapilan Filyos Limani'ni Karadeniz'in yeni lojistik üssü ve büyük tonajli gemilerin yeni adresi yaptiklarini anlatti.

Ulasim alaninda iki büyük zirve gerçeklestirdiklerini, uluslararasi denizcilik otoritelerini Istanbul'da bir araya getirdiklerini belirten Karaismailoglu, Kovid-19 sonrasinda dünya ölçeginde ulasim stratejilerinin ve küresel tedarik zincirinin yeni standartlarini enine boyuna ele aldiklarini ve gelecek firsatlarini degerlendirdiklerini kaydetti. Karaismailoglu, hizmete açilan köprü, tünel, geçit ve terminal binalari hakkinda bilgi verdi.

Yatirimlarla her yil dogrudan ve dolayli olarak toplamda 1 milyonun üzerinde istihdam alani açtiklarini vurgulayan Karaismailoglu, 4 binin üzerinde santiyesi, 700 binin üzerinde çalisaniyla çok büyük bir aile olduklarini vurguladi.

- "Kanal Istanbul ile dünya deniz tasimaciligina yeni bir soluk getirecegiz"

Tüm bu basarilari birlik ve beraberlik ruhundan güç alip Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in vizyon ve destegiyle, ilk günkü heyecan ve özveriyle çalisarak gerçeklestirdiklerini dile getiren Karaismailoglu, söyle devam etti:

"2022 yili da bizim için mevcut projeleri bitirip yeni projeleri hayata geçirecegimiz yogun bir sene olacak. Cumhuriyet'imizin 100. yil sembollerinden birisi olacak 1915 Çanakkale Köprümüzü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'muzu 2022 yilinin ilk çeyreginde hizmete açacagiz. 2021'de startini verdigimiz Kanal Istanbul Projesi, 2022 yilinda projenin ilerleme hizina hiz katacagimiz en önemli gündemlerimizden biri olacak. Kanal Istanbul ile dünya deniz tasimaciligina yeni bir soluk getirecegiz. Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artiracagiz. Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren Hatti'ni da 2022 yili sonunda isletmeye açacagiz. Konya-Karaman hizli tren projemizi 8 Ocak'ta hizmete aliyoruz. Yüksek Hizli Tren hatlarimizi lojistik bir süper güç olma yolunda daha verimli kilacak yük tasimaciligi için de kullanacagiz. Ulusal çapta tamamladigimiz, ilerleme kaydettigimiz ve planladigimiz demir yolu yatirimlarimizin yani sira kent içi rayli sistemler için de güçlü bir yili geride birakiyoruz. Kent içi rayli sistemlerin ekonomiye ve çevreye katkilari göz ardi edemeyecegimiz boyutlarda."

Karaismailoglu, 6 ilde yapimi süren 10 projenin bulundugunu, 2022'nin çok büyük ve önemli kent içi rayli sistem projelerinin hayata geçecegi bir yil olacagini anlatti.

Bakan Karaismailoglu, saatte 120 kilometreyle "Türkiye’nin En Hizli Metrosu" unvanina sahip olacak 37,5 kilometrelik Besiktas (Gayrettepe)-Kagithane-Eyüp-Istanbul Havalimani Metrosu'nun, bu hatta önce Kagithane-Havalimani, ardindan Gayrettepe-Kagithane arasini isletmeye açacaklarini bildirdi.

31,5 kilometrelik Küçükçekmece (Halkali)-Basaksehir-Arnavutköy-Istanbul Havalimani Metro Hatti ve Kirazli-Basaksehir Hatti'nin Bakirköy ile baglantisini dogrudan saglayacak Bakirköy-Bahçelievler-Güngören-Bagcilar Kirazli Metro hatlarini da 2022 sonunda bitirmeyi planladiklarini belirten Karaismailoglu, su ifadeleri kullandi:

"Ankara'da süren çalismamizda Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kizilay Hatti'ni da 2022 yili sonuna dogru açmayi hedefliyoruz. Tandogan-Keçiören Metrosu'nu kullananlar bu proje bittiginde 2022 yili içinde Kizilay'a aktarmasiz ulasabilecekler. Güneydogu'nun sanayi ve ekonomi alaninda en üretken illerinden biri olan Gaziantep'in kent içi toplu tasima sistemi Gaziray Projesi de 2022 yilinda bitirdigimiz projelerden biri olacak. Ayrica önümüzdeki yil, milli elektrikli trenlerimiz raylarda olacak. 2021 yilinda reform alani olarak ilan ettigimiz demir yollarinda gerçeklestirdigimiz atilimlari yeni yilda katlayarak sürdürecegiz. Yillik 2 milyon yolcu kapasiteli Tokat Havalimani'ni da 2022 yili ilk çeyreginde hizmete açmayi hedefliyoruz. Çukurova Havalimani'nin da yapim çalismalari hizla devam ediyor ve 2022 yili bitmeden hizmete alacagiz."

Yeni yilda da ayni yolda kararlilikla çalismayi sürdüreceklerini, hizmet kalitesini artirarak ülkenin gelisimi, milletin kalkinmasi, gençlerin geleceginin daha da aydinlanmasi ve Cumhuriyet'in 100. yili için koyduklari hedeflere ulasmak adina daha çok gayret göstereceklerini dile getiren Karaismailoglu, akilli, çevreci ve bütünsel kalkinmaya katki saglayacak politikalar çerçevesinde yatirim faaliyetlerini daha da artiracaklarini söyledi.

Basarilarini birlik ve beraberlik ruhundan güç alip heyecan ve özveriyle çalisarak gerçeklestirdiklerini belirten Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Ayni azim ve çalisma sevkini bundan sonra da devam ettirecegiz. Bu vesileyle her yilbasinda oldugu gibi bu yilbasinda da gece gündüz, kar kis demeden hat boylarinda, geçit vermez dag baslarinda, tren garlarinda, hava limanlarinda ülkemizin kesintisiz ulasim ve iletisim hizmetlerini saglamak için, ailenizden ve sevdiklerinizden uzakta kalarak, özveriyle çalisan Bakanligimizin siz degerli mensuplarinin yeni yilini yeniden tebrik ediyor, 2022 yilinin tüm insanlik ve aziz milletimiz adina saglikla dolu, barisin tüm dünyada egemen oldugu, dostluk, kardeslik ve dayanisma duygularinin güç kazandigi bir yil olmasini temenni ediyorum."

Daha sonra isçilerle yemek yiyen Karaismailoglu, Karayollari çalisanlariyla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: AA