Van Büyüksehir Belediyesi Engellilere Unutulmaz Bir Gece Yasatti

Van Büyüksehir Belediyesi, ‘3 Aralik Dünya Engelliler Günü’ etkinlikleri kapsaminda kentteki engelli bireylere unutulmaz bir gece yasatti.

Van Büyüksehir Belediyesi Engellilere Unutulmaz Bir Gece Yasatti
Van’da, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü, düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi. Aksam saatlerinde ise Van Valiligi, Büyüksehir Belediyesi ve Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Elite World Van Hotel’de düzenlenen etkinlige Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve esi Meral Bilmez, Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez ile esi Bilgin Bekmez, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, çok sayida engelli vatandas ve aileleri katildi.

Programda esi Meral Bilmez ile engelli vatandaslarla yakindan ilgilenen Vali Mehmet Emin Bilmez, yaptigi konusmasinda 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla il genelinde farkindalik olusturmak adina gün boyu çesitli etkinlikler yapildigini söyledi.

Hiçbir engelin sosyal hayata, ekonomik hayata kavusmaya engel olmadigini ifade eden Vali Bilmez, “Bugün ilimizde engelli vatandaslarimiz yerine empati yapabilmek için bir sürü etkinlik düzenlendi.

Kendimizi sevelim, ailemizi sevelim, sehrimizi sevelim, ülkemizi sevelim. Önümüzdeki bütün engellerin kaldirilmasi anlaminda ülkemiz ciddi adimlar atti. Ama toplumsal zihniyet anlaminda da daha atmamiz gereken adimlarimiz var. Insallah özgürce hayatin içine karisan, sosyal ve ekonomik hayatta yerinizin alabilecegi, hayalinizdeki kenti ve ülkeyi birlikte insallah yasariz. Bugünkü etkinliklerde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra program, Gündüz Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi Müdürlügü bünyesindeki özel gereksinimli bireylerin gösterimi ve müzik dinletisi ile devam etti. Fizyoterapist Nebi Erdal’in kisa film gösteriminin de oldugu yemek programi daha sonra Kürtçe ve Türkçe sarkilar esliginde çekilen halaylar ile sona erdi.
Kaynak: İHA