Vali Bilmez Açiklamasi 'Asil Engel Sevgisizlik Ve Merhametsizliktir'

VAN – Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, asil engelin sevgisizlik ve merhametsizlik oldugunu söyledi.

Vali Bilmez Açiklamasi 'Asil Engel Sevgisizlik Ve Merhametsizliktir'
Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen etkinlik, Atatürk Anita çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla basladi.

Buradaki etkinligin ardindan Merkez Imam Hatip Lisesinde devam eden programda konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, il genelinde yaptiklari düzenlemelere ragmen bazi vatandaslarin araçlarini engelliler için yapilan rampanin önüne park ettigini belirtti.

Yeni alinan halk otobüslerinde engelli rampasinin bulundugunu ifade eden Vali Bilmez, “Onun için altyapinin, mevzuatin düzeltilmesi yetmiyor. Insanlarin bilinçlerinin, bakislarinin da degismesi gerekiyor. Bugün saglikli olan her bir ferdin yarin o durakta otobüs bekleyen bir engelli olabilecegi bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Asil engel sevgisizlik ve merhametsizliktir. Herkesi engelli kardeslerimizi anlamak için empati yapmaya davet ediyoruz. Acimaya degil, hiçbir engellinin acimaya ihtiyaci yoktur. Onlari en çok üzen sey de ona acima hissi ile yaklasmak. Onlar anlasilmak istiyor. Onlar sosyal hayatta yerini almak istiyor. Onlar bizlerle ayni ortamda hayatini idame etmek istiyor” diye konustu.

Programda Yüzüncü Yil Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Mengi, "Genel Baglamda Engellilik" konusundaki sunumuyla devam etti. Müzik dinletisi, tiyatro gösterisi, halk oyunlari ve zeybek gösterisinin ardindan etkinlik engelli ögrencilerin hazirladigi serginin gezilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA