TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren Hatti Artik Tamamlanmali'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Sivas’in hem kuzeyi ve güneyi, hem de dogu ve batiyi birbirine baglayan merkez haline gelmesi için Ankara-Sivas yüksek hizli tren hattinin tamamlanmasi gerektigini söyledi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren Hatti Artik Tamamlanmali'


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu Sivas’ta, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi’nin 120. kurulus yili etkinliklerine katildi.

Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa il protokolü, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve is adamlari katildi.

Programda ev sahibi olarak konusan Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Eken her zaman dogrunun yaninda olduklarini belirterek, “Sayin Genel Baskanim size de ilettigimiz sorunlarda da bize her zamsan destek olarak yanimizda oldunuz. Bakanlarimiza, Cumhurbaskanimiza bizim size ilettigimiz, ilimiz için ülkemiz için çok önemli konular oldu. Allah razi olsun sizden çok tesekkür ediyoruz. Her mecrada ilimizin üyelerimizin hakkini savunduk. Gerek yerelde gerek ulusalda sesimizi duyurduk, haddimizi bildik yerimizi bildik. Ama hiçbir zaman yanlisin yaninda olmadik, dogru bildigimizin yaninda olduk.” dedi.



Hisarciklioglu konusmasinda Sivas’taki oda baskanlari ile iftihar ettigini belirterek, “Sivas’i hem bir sanayi sehri, hem tarim sehri de ve hem de turizm sehri yapmak üzere verdigi emegi ve yaptigi çalismalari görüyorum. Iste en son, TOBB Ekonomi Surasi’nda, Cumhurbaskanimizdan bizzat talep edip, takip ettigi, Demirag OSB’yi de Sivas’a kazandirdi. Sivas’in yerel degerlerine de sahip çikildi. Sivas katmeri, köftesi ve tursusuna cografi isaret saglandi. Cografi isaretli ürünlerinizi, e-ticaret yoluyla, ülke çapinda tüketiciye ulastirmak için de, altyapi çalismalari baslatildi. Böyle gayretli, azimli, vizyoner bir Oda Baskanimiz olmasiyla da iftihar ediyorum” dedi.



“Yüksek hizli tren bitirilmeli”

Sivas’in cazibe merkezi ve büyük sehir olma yolunda hizla ilerledigini belirten Hisarciklioglu, “Sivas bir cazibe merkezi ve büyüksehir olma yolunda hizla ilerliyor. Yatirimcilar, bu birliktelige, bu uyuma, Sivas’in parlak gelecegine güvensin. Hiç çekinmeden burada yatirimini yapsin. Sivas’in cazibesi artiyor. Sivas’in gelecegi de, geçmisi gibi parlak olacak insallah. Bunun için de, Karadeniz ile Akdeniz’i, Sivas üzerinden baglayacak yol bitirilmeli. Bu sayede Sivas denize baglanacak, limana kavusacak. Sivas’in ihracat yapmasi da kolaylasacak. Ankara-Sivas yüksek hizli tren hatti da artik tamamlanmali. Böylece Sivas, hem kuzeyi ve güneyi, hem de doguyla batiyi birbirine baglayan merkez haline gelmeli.” seklinde konustu.

Program sonunda vergi rekortmenlerine ödül takdim edildi. Etkinlik Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseri ile son buldu.
Kaynak: İHA