Tarihi Kentler Birligi Kastamonu Bölge Toplantisi Basladi

Kastamonu Valisi Avni Çakir: 'Sehrin tarihi dokusunu korumak ve yasatmak için çabalarken, kültürel yasanmisliklarini ve hafizasini da ortaya çikarmak için tüm kurumlarimizla var gücümüzle çalismaktayiz'.

Tarihi Kentler Birligi Kastamonu Bölge Toplantisi Basladi
Tarihi Kentler Birligi Kastamonu Bölge Toplantisi basladi.

Kastamonu Belediyesi ev sahipliginde kentteki bir otelde düzenlenen toplantida konusan Vali Avni Çakir, Tarihi Kentler Birliginin önemine degindi.

Kentte turizmin birçok unsurunun bir arada bulunduguna dikkati çeken Çakir, sunlari söyledi:

"Sehrin tarihi dokusunu korumak ve yasatmak için çabalarken, kültürel yasanmisliklarini ve hafizasini da ortaya çikarmak için tüm kurumlarimizla var gücümüzle çalismaktayiz. Pompeipolis ve Kahintepe kazilarimiz devam etmekte olup, kent tarihi müzesini de insallah çok kisa bir sürede açacagiz. Yine, gastronomik zenginligimizi taçlandirmak için UNESCO çalismalari sürdürülmekte, Belediyemizce Acemhani Gastronomi projemiz, ilgili diger kurumlarimizca geleneksel dokuma ve ahsap sanatlarimizi yasatma çabalarimiz da olanca hiziyla sürmektedir."

Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu ise toplantiyi gerçeklestirmekten dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Kastamonu'nun dogasi, tarihi ve kültürel özellikleriyle farkli bir sehir oldugunu ifade eden Vidinlioglu, "Tarihi Kentler Birligi, bu isle ilgilenenler için ayri bir kurum. Gelenegimizi, geçmisimizi, gelecege aktarma yönünde çok güçlü irade gösteren bir kurum." dedi.

Tarihi Kentler Birligi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Kastamonu'nun geçmisten günümüze medeniyetlerin besigi oldugunu söyledi.

Bu zenginligin bir çok kültürel derinlik biraktigini anlatan Cihan, "Kastamonu, Tarihi Kentler Birliginin kurulusunda da basrol oynamis bir sehir. Tarihi Kentler Birligi, 2000 yilinda 50 bildiri ile kuruluyor. 50 bildiri ile kurulmus olan birligimiz bugün 466 üye belediyemize ulasiyor. Tarihi Kentler Birliginde üyelik gönüllülük esasina dayaniyor." dedi.

ÇEKÜL Vakfi Baskan Yardimcisi Mithat Kirayoglu da Kastamonu'nun dogal güzelliklere sahip oldugunu ifade ederek, toplantinin faydali olacagini kaydetti.

Toplanti yarin yapilacak olan panel ve sunumlarin ardindan sona erecek.

Kaynak: AA