Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci Açiklamasi 'Turistler Artik Sille'yi Görmeden Konya'dan Ayrilmiyor'

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Sille'nin yapilan yatirimlar sonrasi turistlerin ilgi odagi haline geldigini söyledi.



Pekyatirmaci, Cuma Bulusmalari kapsaminda geldigi Sille'de vatandaslarla bir araya geldi.

Vatandaslarin öneri ve isteklerini dinleyen Pekyatirmaci, burada yaptigi konusmada, Selçuklu Belediyesi’nin yatirim ve hizmetlerinin Sille’nin degerine deger kattigini belirtti.

Sille'nin 5 bin yillik önemli bir kültür vadisi oldugunu dile getiren Pekyatirmaci, sunlari kaydetti:

" Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipligi yapan Sille, içinde birçok tarihi ve kültürel zenginligi barindiriyor. Selçuklu Belediyesi olarak tarihi misyona sahip çikma adina bugüne kadar Sille’de önemli projelere imza attik. Basta ibadethane restorasyonlari, sokak sagliklastirmalari ve cephe iyilestirmeleri olmak üzere çok genis bir yelpazede yürütülen çalismalar meyvesini verdi ve Sille her yil yerli ve yabanci binlerce ziyaretçinin ziyaret ettigi önemli bir turizm merkezi haline geldi. Konya’ya gelen turistler artik Sille’yi görmeden Konya’dan ayrilmiyor. Bütün bu çalismalar sehrimizin turizm gelirine önemli kazanim sagliyor."

Baskan Pekyatirmaci 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla Sille’de misafir ettigi Konevi Isitme Engelliler Ortaokulu ögrencileriyle de Cuma sonrasi bir araya geldi.

Programda Baskan Pekyatirmaci’ya AK Parti Selçuklu Ilçe Baskani Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediyesi baskan yardimcilari ve belediye meclis üyeleri de eslik etti.

Kaynak: AA