Samsun'da Engelliler Için Isaret Diliyle Tiyatro Gösterimi Yapildi

Samsun’da engellilere yönelik isaret dili anlatimiyla tiyatro gösterisi gerçeklestirildi.

Samsun'da Engelliler Için Isaret Diliyle Tiyatro Gösterimi Yapildi
Ilkadim ilçesinde Düsevi Sahnesi’nde gerçeklestirilen etkinlige çesitli engel gruplarindan bireyler katildi.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle gerçeklestirilen etkinlikte ‘Vicdan’ adli oyun isaret diliyle simultane olarak engelli bireylere aktarildi.

Büro Emekçileri Sendikasi Samsun Sube Baskani Yilmaz Tuluk, “TÜIK verilerine göre Türkiye’nin yüzde 12’si engelli. Asagi yukari bu 10 milyon kisi yapiyor. Kamuda da 70 bin engelli birey çalisiyor. Biz buradaki farkliligi bütün engelli arkadaslarimizi bir araya getirerek, özellikle tiyatronun sonuna kadar isitme engeli olan arkadaslarimiza isaret diliyle tiyatroyu izlettirecegiz. Sendika olarak burada bir farkindalik yapmaya çalisiyoruz” dedi.

Düsevi oyuncusu Ferda Kaynar, “Biz Düsevi oyunculari olarak 24. yilimizi kutluyoruz. Biz bu 24. yilimizda burayi artik sahne haline getirdik ve 50 kisilik küçük bir sahnemiz var. Bu sahnede kendi oyunlarimizi oynuyoruz. Bu esnada da Büro Emekçileri Sendikasi gelip Engelliler Günü’nde engellilere yönelik bir oyun oynayalim dediginde bizim de ‘Vicdan’ diye bir oyunumuz var. Bir kralla devrik bir liderin vicdan muhasebesi yaptiklari vicdan hapishanesinde kaldiklari bir oyun. Bu oyunu oynamaya karar verdik. Ilk defa da isitme engellilere yönelik çeviri yapacak isaret diliyle anlatacak bir çevirmenimiz var. O yüzden bizim için de çok heyecanli bir sey bu” diye konustu.

Kaynak: İHA