Paralimpik Sporlar Senligi Yogun Ilgi Gördü

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla “Paralimpik Sporlar Senligi” düzenlendi.

Paralimpik Sporlar Senligi Yogun Ilgi Gördü
Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Zeynep Yildirim danismanliginda Spor Yöneticiligi Bölümü 4. sinif ögrencileri tarafindan Engelli Sporlari ve Organizasyonu dersi kapsaminda gerçeklestirilen senlik yogun ilgi gördü.

Etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Çelik, üniversitede açik, yari açik ve kapali alanlarda engelli bireylere yönelik önemli düzenlemeler yaptiklarinin altini çizdi.

“Örnek bir üniversite yolunda ilerliyoruz”

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan düzenlenen Engelsiz Erisim Ödül Töreni’nde ödüller alarak Turuncu Bayrak (Mekânda Erisilebilirlik) sayisini 8’e çikarildigini ifade eden Çelik, “2021 Yili Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Üniversitemiz 2 ödül daha almayi basardi. Böylece Üniversitemiz Kutlubey Yerleskesinde yer alan Edebiyat Fakültesi, Egitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Islami Ilimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesinin ardindan ögrencilerin sik kullanim alanlarindan Kütüphane ve Yemekhane binalari da ‘Turuncu Bayrak’ almaya hak kazandi. Kalite ve sürekli iyilestirme sloganiyla çiktigimiz bu yolda engelli ögrencilerimizin her ihtiyacina uygun, örnek bir üniversite olusturmak için büyük hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

“Önemli bir etkinlik düzenliyoruz”

Gerçeklestirilen senligin farkindalik olusturmasi açisindan önemine deginen Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Zahit Serarslan, “Spor Bilimleri Fakültesi olarak ‘Paralimpik Sporlar Senligi’ni düzenliyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu dogrultuda emegi geçen tüm akademik ve idari insan kaynagimiz ile tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Engelli bireylerin yaninda olmaktan gururluyuz”

Spor Bilimleri Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Zeynep Yildirim ise Birlesmis Milletler tarafindan 1992 yilindan bu yana 3 Aralik tarihinin bir farkindalik günü olarak organizasyonlar düzenlendigini kaydederek yilin her gününün hosgörü ve saygi içerisinde geçirilmesi gerektigini vurguladi. Yildirim, farkindaligi yüksek ögrenciler yetistirmek için gayret gösterdiklerini ifade ederek “Engelli bireylerimizin daima yaninda olmaktan gurur duyuyoruz” seklinde konustu.

Söylesi, voleybol, basketbol, goalball, masa tenisi…

3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla düzenlenen ve 3 gün süren senlik kapsaminda 2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk, ögrencilerle bir araya geldi. Gerçeklestirilen söyleside hayatinda sporun önemli bir yer tuttugunu ifade eden Öztürk, hedefinin üçüncü altin madalyaya ulasmak oldugunu söyledi.



Konusmasinda etkinligin gerçeklestirilmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Öztürk, “Bartin Üniversitesinde gerçeklestirdigimiz keyifli söyleside bizleri agirlayan Bartin Belediye Baskani Cemal Akin’a, Bartin’da bulundugumuz süre boyunca her türlü destegi veren Dr. Ögr. Üyesi Zeynep Yildirim’a, söylesi sirasinda bizleri yalniz birakmayan çok degerli Kolordu Komutanimiza ve Bartin Üniversitesinin tüm ögrencilerine tesekkür ederim” diye konustu.

Isaret dili tercümanin da yer aldigi söyleside milli sporcular Mutlu Ünlü ve Bartu Akdemir de izleyicilerle bulustu.

Paralimpik Sporlar Senligi kapsaminda oturarak voleybol, tekerlekli sandalye basketbol, goalball ve tekerlekli sandalye masa tenisi turnuvalari yapildi. Kiyasiya mücadele edildigi karsilasmalarda dereceye giren takim ve sporculara kupalari verildi.

Kaynak: İHA