'Müzik Dinletisi Ve Engellilere Dogru Yaklasim'

Bartin Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlügü tarafindan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla “Müzik Dinletisi ve Engellilere Dogru Yaklasim” adli etkinlik gerçeklestirildi.

'Müzik Dinletisi Ve Engellilere Dogru Yaklasim'
Bartin Üniversitesi Agdaci Yerleskesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinlige ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Çelik, Birlesmis Milletler tarafindan 1992 yilindan bu yana 3 Aralik tarihinin “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlandigini söyledi.



Bartin Üniversitesinde “Engelsiz Üniversite” anlayisiyla önemli çalismalar yapildigini da kaydeden Çelik, düzenlenen etkinliklerle farkindalik olusturmayi hedeflediklerini ifade etti.

Engelsiz Üniversite Koordinatörü Ögr. Gör. Nihal Özdemir ise Bartin Üniversitesinin “Engelsiz Üniversite” olma yolundaki çalismalarindan bahsederek, koordinatörlügün çalisma alanlari hakkinda bilgiler verdi.

Özdemir, “Koordinatörlük olarak çesitli birimlerle is birligi gerçeklestirerek Üniversitemizin engelsiz bir yapiya dönüsmesini hedefliyoruz” dedi.

Etkinlikte Konya Kasgarli Mahmut Ortaokulundan Müzik Ögretmeni Mustafa Karaca ile Istanbul Basaksehir Çok Programli Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Resul Koç tarafindan “Engellilere Dogru Yaklasim” adli söylesi yapildi.

Söylesinin ardindan Karaca ve Koç’un gerçeklestirdigi müzik dinletisi ise büyük begeni topladi.

Etkinlik Karaca ve Koç’a katkilari dolayisiyla tesekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA