Kusadasi Belediyesinden SMA Hastasi Minik Alparslan'a Destek

Kusadasi Belediyesi, SMA tip 1 hastasi olan 27 aylik Alparslan Sariboga’ya yardim eli uzatti.

Kusadasi Belediyesinden SMA Hastasi Minik Alparslan'a Destek


Incirliova’da yasayan Sariboga ailesinin 3 çocugundan biri olan Alparslan’a 2 yil önce, henüz 3 aylikken SMA tip 1 teshisi konuldu. Ailesi Alparslan’in yurtdisinda yapilan tedaviyi almasi için bir yardim kampanyasi düzenledi.

Aydin Valiligi onayli kampanyaya bir destek de Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’den geldi. Baskan Ömer Günel’in çagrisiyla harekete geçen belediye ekipleri minik Alparslan için düzenlenen kampanyada kullanilmak üzere Kusadasi Belediyesi Kapali Pazar Yeri’nde bir stant kurdu. Stantta Kusadasi Belediyesi tarafindan temin edilen kavurma, pilav ve ayranlarin satisi yapildi. Kampanyaya gün boyunca yüzlerce Kusadali destek verdi. Satislardan elde edilen gelir Sariboga’nin tedavisinde kullanilacak.

Minik Alparslan’in babasi Ömer Sariboga “Alparslan 2 yildir bu hastalikla mücadele ediyor. Türkiye’de aldigi tedavi Alparslan’i iyilestirmiyor. Yurt disindaki tedavi çok daha etkili. Oglumuzun bu tedaviyi olmasi için halkimizin destegine ihtiyacimiz var. Bugüne kadar birçok SMA’li çocuk desteklerle bu hastaligi yendi. Alparslan tedavide kosul olarak sayilan yas sinirinin üzerine çikti. Fakat kilosu 7,5 oldugu için hala tedavisi mümkün. Bugün Kusadasi Belediyesi kampanyamizi Kusadasi’nda sürdürebilmemiz için bize yer temininde bulundu. Stantta oglumun tedavisinde kullanmak üzere satisini yaptigimiz yiyecekleri de Kusadasi Belediyesi temin etti. Belediye Baskanimiz Ömer Günel’e ve tüm ekip arkadaslarina çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA