Kore Kültür Merkezi'nin 10. Yili Nedeniyle Izmir'de Video Mapping Gösterisi Yapildi

Izmir Konak Meydani'ndaki Saat Kulesi'nde Kore Kültür Merkezi'nin 10. yil kutlamalari kapsaminda video mapping gösterisi gerçeklestirildi.

Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, etkinlikteki konusmasinda, iki ülke arasindaki kültürel alisverisi tesvik etmek amaciyla 13 Ekim 2011 tarihinden bu yana önemli çalismalar yaptiklarini kaydetti.

Çalismalariyla Türkiye ve Kore arasindaki dostlugun gelismesine katkida bulunduklarini aktaran Kee Houng Park, iki ülke halkinin da kardes oldugunu ifade etti.

Kee Houng Park, Izmir Saat Kulesi'ne yansitilacak video mapping gösterisinin Kore ve Türkiye dostlugunun bir anisi olarak kalacagini belirtti.

Izmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ise Kore ve Türkiye kardesliginin köklü bir tarihe sahip oldugunu dile getirdi.

Karaçanta, Kore Kültür Merkezi'nin 10. yil dönümünü kutlayarak, "Güzel sehrimize Kore'den gelecek dostlarimizi davet ediyoruz." dedi.

Konusmalarin ardindan Izmir Saat Kulesi üzerinde video mapping olarak iki ülkenin 6. yüzyilda Göktürkler ve Kore Kralligi Goguryeo'nin arasindaki temas ile baslayan dostluk hikayesini anlatan video gösterildi.

Izmir'deki video mapping gösterileri 12 Aralik'a kadar sürecek.

Kaynak: AA