GÜNCELLEME - DEAS'in Mahmur'da Düzenledigi Saldirida Ölenlerin Sayisi 13'E Yükseldi

ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDI, ERBIL VALISI ÜMIT HOSNAV'IN AÇIKLAMASI EKLENDI.

Terör örgütü DEAS'in, Irak'in Musul kentine bagli Mahmur ilçesinde düzenledigi saldirida, hayatini kaybedenlerin sayisi 13'e çikti.

Erbil Valisi Ümit Hosnav yaptigi yazili açiklamada, Mahmur ilçesinde düzenlen saldirida, 10'u Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bagli Pesmerge, 3'ü sivil olmak üzere 13 kisinin yasamini yitirdigini belirtti.

Bir Pesmergenin de yogun bakimda oldugunu aktaran Hosnav, "Bunlar bölgelerdeki güvenlik boslugundan kaynaklaniyor. Bu baglamda uluslararasi koalisyonun destegiyle acilen Pesmerge ile Irak güçleri arasinda iyi bir güvenlik koordinasyonunun saglanmasini talep ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Pesmerge Komutani Nejat Hule, Erbil merkezli Rudaw yayin kurulusuna yaptigi açiklamada, Mahmur'un Karaçug bölgesindeki Nazikend köyünde Pesmergelerin DEAS tarafindan kurulan pusuya düstügünü söylemisti.

Hule, çikan çatisma sonucu 7 Pesmergenin ve 3 sivilin hayatini kaybettigini belirtmisti.

- DEAS'in kirsal bölgelerdeki saldirilari devam ediyor

DEAS'in 27 Kasim'da Süleymaniye'nin Kifri ilçesinin Kuleco bölgesindeki saldirisinda 5 Pesmerge ölmüs, 4 Pesmerge yaralanmisti. Yaralananlardan durumu agir olan 1 Pesmergenin, kurtarilamadigi açiklanmisti.

29 Kasim'da Kifri ilçesine düzenlenen saldiri sonucunda ise 1 Pesmergenin öldügü, 3 Pesmergenin yaralandigi belirtilmisti.

Terör örgütü DEAS, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar'in tamamini, Diyala ve Kerkük kentlerinin de bir kismini ele geçirmis, söz konusu bölgeler, yillar içinde örgütten geri alinmisti.

Eski Irak Basbakani Haydar el-Ibadi, 9 Aralik 2017'de, terör örgütüne karsi zafer kazanildigini duyurmustu.

DEAS'in bölgeden çikarilmasi ve kentlerin geri alinmasinin üzerinden 4 yil geçmesine ragmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar'in kirsal bölgelerindeki saldirilari devam ediyor.

Kaynak: AA