Denizli'ye Engelsiz Spor Ve Yasam Merkezi Geliyor

3 Aralik Dünya Engelliler Günü etkinliginde Denizlililere çok özel bir müjde veren Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Engelsiz Spor ve Yasam Merkezi’ni kente kazandiracaklarini açikladi.

Denizli'ye Engelsiz Spor Ve Yasam Merkezi Geliyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda çesitli programlar düzenledi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Denizli Valiligi önündeki Atatürk Aniti’na çelenk koymasi ile baslayan programda saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okundu. Burada engelliler adina bir basin açiklamasi yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Altun, "3 Aralik, engelli insanlarin sorunlarina dikkat çekmek, daha iyi anlayabilmek adina belirlenmis bir farkindalik günüdür. Engelli insanlarimiz ve aileleri sadece bir gün degil, hayati boyunca bir sekilde sizlerle beraberdir. Engeller hep beraber asilmalidir "dedi.

Basin açiklamasinin ardindan "Engelsiz bir dünya" slogani ile güvercin uçurtma etkinligi yapildi. Katilimcilar çok sayida güvercini gökyüzüne birakti. Daha sonra Denizli Valiligi önünden 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’na kadar Denizli Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde bir kortej düzenlendi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik egitim veren okul ögrencileri, sivil toplum kuruluslari ile vosvos ve ofroad gönüllüleri araçlariyla yürüyüse eslik etti.

Ögrencilerden muhtesem performans

Renkli görüntülere sahne olan kortejin ardindan ise Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda özel okul ögrencileri ve sivil toplum kuruluslarinin performanslarini sergiledigi bir etkinlik gerçeklestirildi.

Buradaki programa Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve esi Berrin Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, AK Parti Denizli Il Baskani Yücel Güngör, Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci ve çok sayida davetli katildi.

Isaret dili ile Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Ibrahim Cengiz Özel Egitim Meslek Lisesi, Dentas Özel Egitim Uygulama Okulu, Polis Amca Egitim Uygulama Okulu, Ismail Tosunoglu Özel Egitim Uygulama Okulu, Egitim Uygulama Yaptirma ve Yasatma Dernegi Denizli Görme Engelliler Ilkokulu ve Ortaokulu ile Basak Özel Egitim Meslek Okulu ögrencilerinin hazirladigi muhtesem performanslar ayakta alkislandi. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Baskani Sevil Güngör, tarihe not düsmek adina özel gereksinimli bireylere hizmet veren STK ve gönüllülerine sükran belgesi hazirladiklarini belirterek, destekleri için her birine yürekten tesekkür etti.

"Onlar için ne yapsak az"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, özel çocuklarin hazirladiklari performanslarin takdire sayan oldugunu belirterek, her birini kutladi. Baskan Zolan, “Onlar için ne yapsak azdir. Onlarin önlerindeki engelleri kaldirarak, mutlu ve mesut olmalari için gayret ediyoruz” dedi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin kuruldugu günden itibaren birçok güzelliklere imza attigini söyleyen Baskan Zolan, “Engelli annesi, babasi, kardesi olmak kolay degil. Sükranlarimi sunuyorum. Allah’im sizlere güç kuvvet versin. Sizlerin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Denizli’ye Engelsiz Spor ve Yasam Merkezi kazandiracaklarini müjdeleyen Baskan Zolan, “Hayirli olsun. Projesi bitmek üzere, yapimina en yakin zamanda baslayacagiz. Birlikte el ele verdigimiz zaman, kaldiramayacagimiz hiçbir engel yoktur” ifadelerini kullandi.

Denizli Vali Yardimcisi Mehmet Okur da, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü etkinliklerindeki temel amacin farkindalik olusturmak oldugunu belirterek, "Vatandaslarimizin önlerindeki engellerini kaldirmak hepimizin boynumuzun borcu. Devletimiz engelli vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak ve önündeki engelleri kaldirmak adina çok önemli çalismalara imza atmistir” dedi.

Konusmalarin ardindan Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin özel gereksinimli bireylere hizmet veren sivil toplum kuruluslarinda görev almis üye ve gönüllülere sükran belgesi takdimi protokol üyeleri tarafindan yapildi.
Kaynak: İHA