Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bizim Tek Derdimiz Var Ihracat Ihracat Ihracat, Bunu Basaracagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Yatirim, üretim, istihdam, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamizin ete bürünmüs halini görmek isteyen gitsin Gaziantep’e baksin. Orada gördüklerinden sonra hala yüksek faizle ekonomiyi sogutma, hala kura takilip kalarak ülkemizi hedeflerine ulastirma iddiasinin arkasinda duranlar çikarsa onlara söyleyecek sözümüz yok. Bizim tek derdimiz var ihracat ihracat ihracat ve bunu basaracagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bizim Tek Derdimiz Var Ihracat Ihracat Ihracat, Bunu Basaracagiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gaziantep’in kurtulusunun 100. yilinda 100 Hayirsever Egitime Destek Kampanyasi Ödül Töreni’ne katildi.



“Kurtulusu perçinleyen o sehrin insaniyla ve altyapisiyla, üstyapisiyla gelismesidir, kalkinmasidir”

Ödül töreninde konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ”Bir sehri düsman isgalinden kurtarmak elbette önemlidir. Nesiller boyu hatirlanmasi ibret alinmasi ders çikartilmasi gereken bir hadisedir. Ama kurtulusu asil perçinleyen asil taçlandiran asil gerçek degerine ulastiran o sehrin insaniyla ve altyapisiyla, üstyapisiyla gelismesidir, kalkinmasidir, büyümesidir. Gaziantep iste bunu basarmis bir sehirdir. Üstelik Gaziantep bu yolda öyle bir mesafe aldi ki basarisi sadece kendisiyle sinirli kalmamis bölgesinde ve dünyada örnek alinan bir kalkinma modeline dönüsmüstür. Yatirimla, istihdamla, ihracatla büyüyen Gaziantep gibi sehirlerimizden aldigimiz ilhamla 81 vilayetin tamamiyla birlikte ayni hedeflere ulastirmak için çalisiyoruz. Bu yeni mücadele sürecinde en büyük destegi katkiyi yine Gaziantep’ten bekliyoruz. Hiç süphesiz bu basarinin gerisindeki asil kahramanlar Gaziantep’in karsimdaki is insanlaridir, isçilerdir. Onlar her türlü destegi veren siyasetçilerdir, mahalli yöneticilerdir. Her is gibi kalkinmadin temel sartlarindan biride egitimli yetismis, kabiliyetli is gücüdür. Bu gün burada sehrimize kazandirdiklari okullar ve egitim tesisleriyle yetismis is gücümüzün gelismesine katkida bulunacak is insanlarimizla birlikteyiz. Eskiler, ‘bagis yagis gibidir’ der. Kültürümüzde emekle ve üretimle özdeslestirilen bereket ihsanla, iyilikle, cömertlikle, kanaatle yan yana kabul edilir. Bizim medeniyetimizde Allah rizasi için insanlara hayirli hizmetlerde bulunanlara mübarek denir. Sizlerin de yaptiginiz isleri hizmetlerle insallah mallarinizi ve ömrünüzü bereketini çogaltan mübarekler oldugunuza inaniyorum” dedi.



“Komsusu açken tok yatan bizden degildir, emrini tüm dünyaya yaysak, bir tane magdur kalmaz”

Hz. Mevlana’nin sözüyle konusmasini sürdüren Cumhurbaskani Erdogan, “Hz Mevlana adalet bir seyi yerli yerine koymak, zulüm ise bir seyi olmamasi gereken yere koymaktir diyor. Gerçekten de para mal güç yerli yerine kondugunda orada adalet olur. Orada huzur olur, orada güven olur, orada güzellik olur. Buna karsilik ayni imkanlar yanlis ellere geçtiginde orada zulüm olur, orada huzursuzluk olur, orada çirkinler alir basini gider. Medeniyetimizin paylasima verdigi önemin sebebi bu dengeyi saglamaktir. Komsusu açken tok yatan bizden degildir emrini tüm dünyaya hakim kilsak yer küre üzerinde tek bir magdur kalmaz, tek bir mazlum bulunmaz. Insan varliklarin en serefelisi olma ile hayvandan daha asagi bir konuma düsme tercihini yapabilme iradesiyle yaratilmis bir candir. Rabbimiz bize defalarca akletmemizi tavsiye ediyor. Dünyadaki tüm önemli düsünürlerde insanini en önemli vasfi olarak dogruyu yanlistan, iyiyi kötüden ayirt edebilme daha önemlisi buna göre tercihte bulunma iradesine sahip olmasini gösteriyor. Buna karsilik nefsi için çalismak biriktirmek hele hele de bunu toplum bireylerini sömürerek yapmamak zulmeder yapmak bizi çok tehlikeli yerlere sürükler. Bunun için bu günkü törenimizin egitim alanindaki hayirlara vesile olmasini önemli buluyorum” diye konustu.



“Her alanda ihtiyacini karsilayacak piril piril bir insan kaynagina sahip bir Türkiye var”

“Türkiye’nin kurtulusunun egitim ögretimle bu sekilde niteliginin yükselttigimiz insanlarimizin çalismasiyla, üretmesiyle, gayretiyle mümkün olduguna samimiyetle inaniyoruz” diyerek konusmasini sürdüren Cumhurbaskani Erdogan, “Bu anlayisiyla ülkeyi yönetme sorumlulugunu üstlendigimiz de egitim ögretimi önceliklerimiz en basina aldik. Bütçelerimizde en büyük payi egitim ögretime ayirdik. Kamu kaynaklari hayirseverlerle okul öncesi, ilkokulu, ortaokul, lise, üniversite, mesleki egitim seviyesindeki altyapiyi bastan sona yeniledik. Derslik sayimizi bu rakamlar çok önemli, 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptigimiz 714 bin yeni ögretmen atamasiyla bu siniflarda egitim ögretimini kesintisiz yapilmasini temin ettik. Okullarimizda görev yapan ögretmenlerin 4’te 3’ü bizim dönemimizde basladi.

Ülkemizin 81 vilayetine yaydigimiz yeni üniversitelerle yüksek ögretim kurumlarinin sayisini göreve geldigimizde 76 üniversite varken, 207 üniversiteye, 70 binde 180 bine akademik personel sayimizi çikarttik. Bugün artik karsimizda pek çok ülkenin nüfusundan çok fazla ögrenciye sahip, her alanda ihtiyacini karsilayacak piril piril bir insan kaynagina sahip bir Türkiye var. Artik bizim üniversitemizin olmadigi bir il yok. Eskiden bizim evlatlarimiz yurtdisina egitime giderdi. Simdi ülkemiz yüzbinlerce yabanci ögrenciye ev sahipligi yapiyor. Mesleki egitimde son dönemde baslattigimiz yeni uygulamalarla acil ihtiyaç duyulan alanlardan baslayarak is dünyamizin yetismis insan gücü kaynagi için adimlari da atiyoruz. Sizlerin yeni yapacaginiz yeni hayirlarla egitim ögretim davasina sahip çikmaniz hem ülkenin bu önemli meselesini çözümüne katki saglayacak, hem de kendi islerinizdeki ihtiyaci karsilayacak uzun vadeli bir satirimdir. Insallah devlet millet isbirligiyle, ülkemizi her alanda oldugu gibi egitim ögretimde de hedeflerine ulastiracagiz” seklinde konustu.



“Bütün mesele inanmaktir, azmetmektir, ondan sonrada vatanini milletini Allah için sevmektir”

Haliç Kongre Merkezi’nin yapimindan örnek vererek konusmasini sürdüren Cumhurbaskani Erdogan, “Bu mekan ilkokul yillarimda mezbahaneydi. Hayvanlarin kesimi yapilir, bagirsaklar iskembeler temizlendigi bir alandi. Haliç bundan dolayi tamamen pislikti, buralardan geçmek mümkün degildi. Ben belediye baskani oldum ilk adim burayi temizlemek Haliç Kongre Merkezinin adimini atmak oldu. Burayi hamdolsun piril piril halici de artik o kokusundan geçilemez haliç olmaktan çikartip, temizledik içindeki bütün pislikleri buradan ta Alibeyköy’deki tas ocagina tasidik. Bununla bir sey anlatmak istiyorum. Bütün mesele inanmaktir, azmetmektir, ondan sonrada vatanini milletini Allah için sevmektir. Ayni seyi ben Gaziantep’te görüyorum. Gaziantep neydi simdi ne oldu. Demek ki ehil ellere verilirse bu vatani milleti sevenlere verilirse Gaziantep’te Anadolu’nun bagrinda daha da iyi hale gelir. Gaziantep’in yatirim, istihdam, üretim, ihracat konusunda geldigi seviye hepimiz için iftihar verici düzeydedir. En büyük organize sanayi bölgesine kurulu bin 140 fabrika haril haril üretim yapmaktadir. Küresel krizi firsata çeviren Gaziantepli sanayicilerimiz sürekli yeni yatirimlarla, kapasitelerini büyütmekte, 175 ülkeye ulasan ihracat yelpazelerini gelistirmektedir. Gaziantep’le övünmek bizim için sereftir. Kasim ayi itibariyle bir önceki yila göre ihracatini yüzde 30’a yakin artiran yil sonunda insallah 12 milyar dolar sinirina dayanacaktir” dedi.



“Bizim tek derdimiz var ihracat ihracat ihracat”

Yüksek faiz ve kurla ilgili konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Yatirim, üretim, istihdam, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamizin ete bürünmüs halini görmek isteyen gitsin Gaziantep’e baksin. Orada gördüklerinden sonra hala yüksek faizle ekonomiyi sogutma, hala kura takilip kalarak ülkemizi hedeflerine ulastirma iddiasinin arkasinda duranlar çikarsa onlara söyleyecek sözümüz yok. Bizim tek derdimiz var ihracat ihracat ihracat ve bunu basaracagiz. Belediyelerimizin de sehrin üretim dinamiklerini desteklemek için egitim ögretim basta olmak üzere, her alanda gösterdikleri gayreti yaptiklari yatirimlari yakindan takip ediyorum. Büyüksehir belediyemizi imar planlarinda egitim için 18 bin 350 dönüme sahip bin 753 alan ayirmis olmasi bu anlayisin en somut ifadesidir. Büyüksehir belediyemizin sanat ve mesleki kursu ögrencilerinden her kesimden vatandasimiza kadar tüm Gazianteplilere hizmet veriyor. Çocuk kütüphanelerinden kent arsivine kadar büyük bir hizmetler yaninda bastigi 48 kitap 13 belgesel ve 10 çocuk dergisi gibi pek çok faaliyetlerle sehrin geçmisine ve gelecegine sahip çikiyor. Gaziantep iklim degisikligi fonundan faydalanmasini saglayacak 4 sehirden biri oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA