Biden, Hükümetin Kapanmasini Önleyecek Geçici Bütçeyi Bugün Imzalayacagini Açikladi

ABD Baskani Joe Biden, Kongre'nin, federal hükümetin kapanmasini önlemek için onayladigi geçici bütçe tasarisini bugün imzalayacagini duyurdu.

Biden, bugün açiklanan ve beklentilerin altinda kalan istihdam rakamlari konusunda Beyaz Saray'da bir konusma yapti.

ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosuna, dün hükümetin kapanmasini önlemek adina geçici bütçeyi onayladiklari için tesekkür eden Biden, "Bugün ilerleyen saatlerde gelecek birkaç ay için hükümetin isleyisini fonlayan yasa tasarisini imzalayacagim." diye konustu.

Ekonomi konusunda ciddi ilerleme kaydettiklerini vurgulayan Biden, "Ancak ilerleme kaydettigimizi bilmek yetmez. Bu ilerlemeyi, maaslarinizda ve yemek masanizda, hayatinizin içinde görmeniz ve hissetmeniz gerekli. Biz de bunun için çalisiyoruz." dedi.

Biden, ülkede artan akaryakit fiyatlarini düsürmek için ulusal petrol rezervlerini açtigini ve bazi ülkelerin de benzeri adimlar attigina isaret ederek, "Dünya çapinda baslatilan bu çaba bir gecede yüksek akaryakit fiyatlari sorununu çözmez. Ancak geçen aydan bu yana toplamda yüzde 10'luk bir düsüs oldu. Bu düsüs gelecek haftalarda daha da artacak." ifadesini kullandi.

- "Torunumdan soguk alginligi kaptim"

Öte yandan, Biden'in konusmasi esnasinda kisik sesi ve sürekli öksürmesi gazetecilerin dikkatini çekti.

Fox News muhabirinin "Sayin Baskan, iyi misiniz?" sorusuna Biden, "Her gün Kovid-19 testi yaptiriyorum. Benimle oynamayi çok seven 1,5 yasindaki torunumdan soguk alginligi kaptim." yanitini verdi.

Biden, omicron varyanti nedeniyle iç hatlar uçuslarinda da yolculara Kovid-19 testi getirmeyi düsünüp düsünmediklerinin sorulmasi üzerine, "Su anda aldigimiz önlemlerin yeterli oldugunu düsünüyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA