Bayburt Üniversitesinde Ögrenci Konseyi Seçim Süreci Tamamlandi

Bayburt Üniversitesinde, ögrencilerin temsil haklarinin korunmasi ve üniversite yönetimi ile idari ve sosyo-kültürel alanlardaki iliskilerin takip edilmesi amaciyla kurulan Ögrenci Konseyi ile Ögrenci Temsilcisi seçimleri basarili bir sekilde tamamlandi.

Bayburt Üniversitesinde Ögrenci Konseyi Seçim Süreci Tamamlandi
Yüksekögretim Kurumlari Ögrenci Konseyleri ve Yüksekögretim Kurumlari Ulusal Ögrenci Konseyi Yönetmeligi hükümleri geregince Ögrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi için 2021-2022 Akademik Yili Ögrenci Konseyi ve Ögrenci Temsilcisi seçimleri, Rektörlügün onayi ve destegi ile yapildi.

Gerçeklestirilen seçim sürecinde önce Fakülteler ve Meslek Yüksekokullari tarafindan basvurulari alinan adaylar arasindan birim temsilcileri seçildi. Fakülteler de yapilan seçimlerde 5898 seçmenden 1693’ü oy kullandi. Kullanilan oylar sonucunda Bayburt Egitim Fakültesinde Ömer Faruk Turan, Ilahiyat Fakültesinde Sibel Yilmaz, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde Edanur Kocabey, Mühendislik Fakültesinde Ceyhun Yildiz, Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Fatih Sen, Sanat ve Tasarim Fakültesinde Zeynep Büyükdag, Saglik Bilimleri Fakültesinde Samet Vergili, Uygulamali Bilimler Fakültesinde Semra Çaglayan, Spor Bilimleri Fakültesinde Furkan Kaya fakülte temsilciliklerine seçilen isimler oldu.

Meslek Yüksekokullarinda ise 2774 seçmenden 492’si oy kullandi. Burada yapilan oylamalarda ise Adalet Meslek Yüksekokulunda Yunus Emre Yilmaz, Aydintepe Meslek Yüksekokulunda Çagla Kiliçdogan, Demirözü Meslek Yüksekokulunda Furkan Ustasu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Ali Emir, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Ramazan Sahin, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Aleyna Çakir birim temsilcisi olarak seçildiler.

Yönetmelik geregi Egitim Fakültesi temsilcisi Ömer Faruk Turan Ögrenci Konsey Baskani olurken, Baskan Yardimciligina ise Furkan kaya seçildi.

15 Kasim - 2 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilen seçimleri yakindan takip eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, demokratik ortamda yapilan seçim sürecinin basarili bir sekilde nihayete ermesinden dolayi mutlulugunu ifade etti.

Oylamalar sonucu Ögrenci Konsey Baskanligina seçilen Ömer Faruk Turan ile Baskan Yardimciligina Seçilen Furkan Kaya’yi ve seçimlere katilan ögrencileri tebrik etti. Ilgili yönetmelik ve yönerge çerçevesinde, adil ve seffaf bir sekilde yürütülen seçimlerinin ögrenciler ve Bayburt Üniversitesi adina hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA