Baskentte Nelson Mandela Fotograf Sergisi Açildi

Güney Afrika'nin ilk siyahi devlet baskani ve irkçiliga karsi mücadelenin sembol ismi Nelson Mandela'nin arsiv fotograflarindan olusan fotograf sergisinin açilisi Ankara'da gerçeklestirildi.

Güney Afrika Ankara Büyükelçiligi ve Çankaya Belediyesi is birliginde, Nelson Mandela'nin mirasini ve bagliligini onurlandirmak amaciyla düzenlenen fotograf sergisi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde açildi.

Açilista konusan Güney Afrika'nin Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba, 5 Aralik'in Mandela'nin 8. ölüm dönümü olacagini belirterek "Nelson Mandela bir kurtulus kahramani, milletimizin babasi ve irk ayrimciligi sistemine karsi gelerek 27 yil hapis yatmis bir kisiydi. 1964'de idam cezasiyla yargilanirken mahkemeye söyledigi sözler ölümsüzlesti." dedi.

Nelson Mandela'nin beyaz ya da siyah olsun irk egemenligine karsi savastigini belirten Büyükelçi Letsatsi-Duba, "(Mandela) Tüm insanlarin uyum içinde ve esit firsatlarda bir arada yasadigi demokratik ve özgür bir toplum idealine deger verdi. Bu ugurda yasamayi ve basarmayi umdugu bir idealdi. Ama gerekirse ugruna ölmeye hazir oldugu bir idealdi." ifadelerini kullandi.

Açilis törenine Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Küba büyükelçilerinin yani sira yabanci misyon temsilcileri ve birçok davetli katildi.

Nelson Mandela'yi anlatan kisa bir belgeselin de gösterimde oldugu fotograf sergisi 15 Aralik'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA