Bakan Gül, Egitime Destek Kampanyasi Ödül Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Gaziantep, Sayin Cumhurbaskanimizin gösterdigi 2023 hedefine emin adimlarla yürümektedir. Bu ruha sahip olan Gaziantep, Sayin Cumhurbaskanimizin ve hedeflerinin yaninda destekçi olmaya devam edecektir'

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, "Gaziantep, Sayin Cumhurbaskanimizin gösterdigi 2023 hedefine emin adimlarla yürümektedir." ifadelerini kullandi.

Bakan Gül, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen "Gaziantep'in Kurtulusunun 100. Yilinda 100 Hayirsever Egitime Destek Kampanyasi Ödül Töreni"nde yaptigi konusmada, Gaziantep'in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gösterdigi tüm hedefleri yerine getiren örnek bir sehir oldugunu söyledi.

Gül, "Gaziantep modeli"nin, tas üstüne tas koyan, üretim, istihdam ve yatirim anlaminda Türkiye'ye örneklik teskil eden hayirseverlerin, sanayicilerin ve mütesebbislerin oldugu bir sehri anlattigini vurguladi.

Egitim alanindaki önemli yatirimlara katki veren hayirseverlere tesekkür eden Gül, "100 yil önce 'Ben bu topraklarda vatansiz kalamam, giderim ya gazi ya sehit olurum diyen.' bir sehirdir. Sehit Kamil'in, Karayilanlarin, Sahin Beylerin ruhuna sahip olan bu sehirde, 100 yil sonra da 'Bu sehir için evlatlarimiz için Sehit Kamiller, Sahin Beyler yetistirmek için ben de varim.' diyen tüm hayirseverlere sükranlarimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Adalet Bakani Gül, Gaziantep'in 100. kurtulus yil dönümünün arifesinde, Cumhurbaskani Erdogan'in gösterdigi hedefler dogrultusunda bir Türkiye modeli olacak sekilde emin adimlarla ilerlediginin altini çizdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in, her alanda oldugu gibi egitim alaninda da sehre destek verdigini vurgulayan Gül, "Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yilina kadar yaklasik 5 bin derslik varken, bugün derslik sayisi 20 bini asmistir. Gaziantep, Sayin Cumhurbaskanimizin gösterdigi 2023 hedefine emin adimlarla yürümektedir. Bu ruha sahip olan Gaziantep, Sayin Cumhurbaskanimizin ve hedeflerinin yaninda destekçi olmaya devam edecektir." seklinde konustu.
Kaynak: AA