Anne Ve Babasi Olmayan Gence Sevdigi Kizi Vali Aydogdu Istedi

12 yil önce babasini kaybeden ve annesi de yurtdisinda yasayan genç sevdigi kizi istetecek birini bulamayinca Aksaray Valisi Hamza Aydogdu’dan yardim istedi. Sosyal medya üzerinden yardim isteyen gence ulasan Vali Aydogdu gence babalik yapip gence kizi istedi. Ailenin kizlarini vermesi üzerine yüzükleri de Vali Aydogdu takarak gençlere bir ömür boyu mutluluk diledi.

Anne Ve Babasi Olmayan Gence Sevdigi Kizi Vali Aydogdu Istedi


Aksaray’da 12 yil önce babasi vefat eden 24 yasindaki Engin Güler annesinin ikinci bir evlilik yaparak yurtdisina gitmesiyle yalniz yasamaya basladi.

Özel güvenlik görevlisi olarak çalisan Güler, 4 yil önce Aksaray Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat mezunu olan Burcu Bacik (22) ile tanisti. 4 yillik iliskinin ardindan evlenmeye karar veren gençler Engin Güler’in ailesinin olmamasi nedeniyle sikintiya düstü. Sevdigi kizi isteyecek birilerini bulamayan Güler sosyal medya üzerinden Aksaray Valisi Hamza Aydogdu’ya mesaj yazdi. “Sayin Valim, bir kiz var çok seviyorum onu. 4 yildir birbirimizi taniyoruz. Ben babami 12 yasinda kaybettim. Isterseniz arastirabilirsiniz. Sizden bir babalik istesem. Kazin babasindan benim adima siz ister misiniz? Annem zaten yurt disinda valim, buraya gelmesi uzun sürer” dedi.

Mesaji gören Vali Aydogdu hemen talimat vererek genci arastirdi. Gencin yapilan arastirmasinda her seyin anlattigi gibi oldugu ortaya çikinca Vali Aydogdu hemen harekete geçti. Burcu Bacik isimli kizin babasina telefonla ulasan Vali Aydogdu müsait olmalari halinde hayirli bir is için geleceklerini belirterek babadan randevu aldi. Randevu isleminin ardindan genci yanina çagiran Vali Aydogdu gence damatlik giydirerek çiçek ve çikolatayla yola çikti. Kizin baba evine gelen Vali Aydogdu, damat Engin Güler ve daire müdürleri ile birlikte eve girdi. Kizin ailesi ile tanisan Vali Aydogdu gençlerin hayatini birlestirmek adina Il Müftüsü Güller ile birlikte Burcu’yu Engin’e istedi. Kiz babasi Ali Bacik’in hayirli olsun temennisin ardindan kiz ailesi tarafindan yapilan tuzlu kahve testini geçen Engin aile büyükleri ve Vali Hamza Aydogdu’nun elini öperek tesekkür etti. Vali Hamza Aydogdu gençlerin nisan yüzüklerini de takarak kurdeleyi kesti.

“Kizimizi istedik, yüzüklerimizi taktik”

Vali Hamza Aydogdu, “Engin kardesimizin babasi küçükken vefat etmis, annesi de yurtdisinda baska bir evlilik yapmis. Tabi kendisi güvenlik görevlisi, Burcu kizimizla evlenmek istedigini bildirdi. Ailesi olmadigi için de Sayin Valim bize aile büyüklügü yapar misiniz? Biz bir birimizi seviyoruz deyince bizde arastirdik. Hakikaten kimsesi yok. Onun için bizde arkadaslarimizla beraber müftümüz, özel idare sekreterimiz ve milli egitim müdürümüz ile ayni zamanda muhtarimizla birlikte eve geldik. Burada gördügünüz gibi sag olsun Burcu kizimizin anne ve babasi bizi çok iyi agirladi. Kiz isteme merasimini gerçeklestirdik. Yüzüklerimizi taktik. Bir kardesimizin bizi ailesi görmesi, bizi birim amirlerimizi kendine yakin hissetmesi, ailesinden bir parça görmesi bizim için çok degerli. Biz böyle kardeslerimize insallah hep birlikte sahip çikacagiz. Böylece el birligiyle gönül birligiyle samimiyet içerisinde bir yuvanin temellerini attik” dedi.



Sevdigi kizi alan Engin Güler ise “Sayin Valimize sosyal medya hesabindan mesaj attim, bana dönüs yapti. Talebimi ilettim. Sayin Valimiz bu mutlu günümüzde bana babalik yapti. Iyi ki Aksaray’imizin valisi, Rabbim Valimizi basimizdan eksik etmesin. Kendisine ve burada bulunan tüm arkadaslara tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA