Al Sani Ile Macron Iki Ülke Arasindaki Savunma Ve Güvenlik Alanindaki Iliskileri Görüstü

Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile iki ülke arasindaki savunma ve güvenlik alanindaki iliskileri güçlendirmeyi ele aldi.

Katar Emirlik Divanindan yapilan yazili açiklamaya göre, Katar Emiri Al Sani ile Fransa Cumhurbaskani Macron baskent Doha'da bir araya geldi.

Emirlik Divani'nda görüsen Al Sani ile Macron, iki ülke arasindaki dostluk ve isbirligi iliskilerini ve ortak çikarlara uygun sekilde ekonomi, yatirim, savunma, güvenlik, egitim ve kalkinma basta olmak üzere çesitli alanlardaki iliskileri güçlendirme ve gelistirmenin yollarini masaya yatirdi.

Ayrica ikili bölgedeki son gelismeler basta olmak üzere bölgesel ve uluslararasi düzeyde ortak önemi haiz meselelerde de görüs alisverisinde bulundu.

Fransa Cumhurbaskani Macron, basta terörle mücadele, Lübnan krizi, Libya seçimleri ve Iran nükleer dosyasi olmak üzere çesitli konulari görüsmek üzere iki günlük Körfez turu kapsaminda Birlesik Arap Emirlikleri'nden (BAE) sonra Katar'a ulasti. Macron'un yarin da Suudi Arabistan'a gitmesi bekleniyor.

Kaynak: AA