AK Parti'li Ercik, CHP'nin 'Miting Yeri' Açiklamasina Iliskin Konustu Açiklamasi

'AK Parti olarak geçmisten bugüne bütün mitinglerimizi diger partiler gibi yikilan Tevfik Sirri Gür Stadi yani, yani simdiki Millet Bahçesi yaninda gerçeklestirdik. CHP'nin burada sanki kullanma hakki engellenmis gibi tüm Türkiye'de algi olusturmaya çalismasi manidardir'

AK Parti İçel Il Baskani Cesim Ercik, "AK Parti olarak geçmisten bugüne bütün mitinglerimizi diger partiler gibi yikilan Tevfik Sirri Gür Stadi yani, yani simdiki Millet Bahçesi yaninda gerçeklestirdik. CHP'nin burada sanki kullanma hakki engellenmis gibi tüm Türkiye'de algi olusturmaya çalismasi manidardir." dedi.

Ercik, AK Parti İçel milletvekilleri Haci Özkan, Zeynep Gül Yilmaz ve Ali Cumhur Taskin ile Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak'in katilimiyla partisinin Il Baskanliginda basin toplantisi düzenledi.

Yarin miting için kente gelecek CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, daha gelmeden İçel'in genleriyle oynadigini belirten Ercik, kimsenin buna hakki olmadigini aktardi.

Ercik, miting yeri tartismasiyla ilgili, söyle konustu:

"İçel'de bütün siyasi partiler bilir ki İçel'in miting alani yikilan eski Tevfik Sirri Gür Stadi'nin yanidir. Miting alaninin yeri belli olmasina ragmen israrla Cumhuriyet Meydani istenmistir. AK Parti olarak geçmisten bugüne bütün mitinglerimizi diger partiler gibi yikilan Tevfik Sirri Gür Stadi yani, yani simdiki Millet Bahçesi yaninda gerçeklestirdik. CHP'nin burada sanki kullanma hakki engellenmis gibi tüm Türkiye'de algi olusturmaya çalismasi manidardir. Türkiye'ye İçel üzerinden bir algi olusturulmaya çalisildi. Sanki CHP'nin miting istegi engellenmek isteniyormus gibi İçel üzerinden mesaj verilmeye baslandi. Kemal Kiliçdaroglu, ziyaretinde İçel'de haksiz yere isten çikarilan isçilerle helallesme yapacak mi? Helallesecekse nasil helallesecek çok merak ediyoruz. Hem vatandasi ekmeginden edeceksiniz hem de helalleseceksiniz. Yok böyle bir dünya, İçel’de yarin yapacaginiz miting CHP'nin mi, IYI Parti'nin mi, yoksa HDP'nin mi? CHP Il Baskani siyasi partileri tek tek gezerek herkesten destek istediginin ispati kendi sosyal medya hesabinda var."

Ercik, CHP İçel Milletvekili Ali Mahir Basarir'in büyüksehir belediye meclisi toplantisinda yasananlarla ilgili de algi olusturmaya çalistigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ali Mahir Basarir'in 'organize bir sekilde meclisin basilmasi' diye ifade ettigi konuya gelecek olursak, burada AK Parti Gençlik Kollarinin disarida oldugu, içeride ise külhanbeylik yapan bir CHP gençlik örgütü söz konusu. Burada hem CHP gençlik kollari genel baskan yardimcisi, gençlik kollari il baskani, ilçe baskanlari ve yönetimleri ile beraber meclis içerisinde agza alinmayacak ifadeler ve tehditler savurmakta. AK Parti gençlik kollari kongre merkezine giriyor dogru ama toplanti yapilan salonun içerisine hiçbir sekilde girmeleri söz konusu degil. Videoda öyle bir sey yapmislar ki sanki içeriye zorla girmeye çalisan AK Parti gençlik kollari lanse edilmeye çalisilmis. O gün bütün kargasayi çikaran CHP örgütünün ta kendisidir. Zaten AK Parti gençlik kollari gittiginde olay bitmisti. Polisler oradaydi. Diyorlar ya 'polis müdahale etmedi'. Bizim gençlik kollarimiz gittiginde polis müdahaleyi gerçeklestirmisti. Özellikle tekrar ifade etmek isterim ki CHP'nin gençlik örgütü toplantinin yapildigi salonda zaten huzuru bozmus durumda."

Ercik, mecliste yasanan olay anina iliskin görüntüleri de katilimcilara izletti.

Kaynak: AA