Agri'da Engelliler Etkinliklerle Keyifli Vakit Geçirdi

Agri’da, "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" dolayisiyla bir araya gelen engelliler, çesitli etkinliklerle keyifli vakit geçirip stres atti.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, engelli bireyler için Kültür ve Kongre Merkezi’nde farkindalik programi düzenlendi.

"Benim Için Söyle" adli sinevizyon gösterisinin ardindan engelli 2 kisi siir okudu.

Engelli ve yüzme bransinda birçok basarisi bulunan Süleyman Emin Erim’in hayat hikayesini anlattigi programda, engellilerle ilgili tiyatro gösterisi yapildi.

Saz esliginde söylenen Türkü ve sarkilarla eglenen engelliler, eglenceli vakit geçirdi.

Vali Osman Varol, programda "temel isaret dili" egitimini basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarini verdi.

Açiklamada, konusmasina yer verilen Vali Varol, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in destegiyle engelli vatandaslarin ihtiyaçlarina yönelik bugüne kadar birçok çalisma yapildigini belirtti.

Engellilerin yakindan ilgilendikleri sorun ve taleplerini çözüme kavusturmak için ellerinden geleni yaptiklarini aktaran Varol sunlari kaydetti:

"Son 20 yil içerisinde engelli vatandaslarimizla ilgili hizmetlerde geldigimiz noktaya bir baktigimizda dogrudan bireylere saglanan mali haklar, onlarin rehabilitasyon ve bakimiyla ilgili disaridan saglanan hizmetler, bireylerin ailelerine saglanan destekler, kamu kurum ve kuruluslarinda engelli erisimi ile ilgili saglanan olanaklar ile istihdam alaninda özel gereksinimli bireylere ayrilan kontenjanlari görüyoruz. Bu faaliyetlerin tamamina baktigimizda geldigimiz noktanin gurur verici oldugunu görüyor, fakat durmadan engelli vatandaslarimizin imkanlarini ve olanaklarini daha da iyi noktalara tasimak, sizlerin ihtiyacini giderebilmek için durmadan tüm alanlarda gayretle çalismalarimizi sürdürüyoruz.”

Belediye Baskani Savci Sayan da programda kendisinden papagan isteyen 15 yasindaki engelli Elifnur Köroglu’na sürpriz yapti.

Sayan, sohbet ettigi Köroglu'nu papagan ve tablet hediye ederek sevindirdi.

Program Vali Varol ve beraberindekilerin engellilerin yaptigi ürünlerden olusan sergiyi ziyaret etmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA