ABD'de 4 Kisiyi Öldüren Liseli Zanli Masasina 'Yardim Edin' Yazmis

15 yasindaki zanlinin ebeveynleri taksirle adam öldürme suçundan yargilanacak.

ABD'nin Michigan eyaletinde 4 kisinin hayatini kaybettigi lisedeki silahli saldirida 15 yasindaki zanli Ethan Crumbley’nin saldiri günü masasina bir silah, yarali bir insan ve "Yardim edin" mesajinin oldugu bir çizim yaptigi açiklanirken anne ve babasina da taksirle adam öldürme suçlamasi yöneltildi.

Oakland Bölge Savcisi Karen McDonald düzenledigi basin toplantisinda, Crumbley’nin anne ve babasi Jennifer ve James Crumbley’nin 4 kez taksirle adam öldürme suçundan yargilanacagini açikladi.

McDonald, suç aletinin babasi tarafindan saldirganin yaninda satin alindigini, annesinin bir sosyal medya gönderisinde silahtan "ogullarinin Noel hediyesi" olarak söz ettigini ve silahin kilit altinda tutulmadigini söyledi.

Savci, saldirinin oldugu gün bir ögretmenin saldirgan Crumbley’nin masasina silah, yarali bir insan ve "Yardim edin" mesajini çizmis oldugunu görerek ailesini okula çagirdigini anlatti. Karen McDonald, aile ile yapilan görüsmeden kisa süre sonra gerçeklesen saldirinin ardindan annesinin zanliya "Ethan, sakin yapma." mesaji attigini da aktardi.

Aileye yöneltilen suçlamalarin bu trajedide katkisi olan insanlari sorumlu tutacagini ve silah sahiplerine sorumluluklarinin oldugu mesajini verecegini belirten McDonald, "Sorumluluklarini yerine getirmeyenler ciddi ve cezai sonuçlarla karsilasirlar." diye konustu.

ABD'nin Michigan eyaleti Detroit sehrinin yaklasik 50 kilometre kuzeyindeki Oxford Lisesi'nde 30 Kasim'da ögle saatlerinde yari otomatik silahla gerçeklestirilen saldirida 4 kisi hayatini kaybetmis, 7 kisi yaralanmisti.

Crumbley'nin 4 birinci derece cinayet ile ölüme neden olan terörizm suçlamalarindan yetiskin olarak yargilanacagi duyurulmustu.
Kaynak: AA