'Uluslararasi Koalisyonun Tüm Güçlerinin Ve Savas Teçhizatinin Ülkeden Çikisi Tamamlandi'

Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, ABD öncülügündeki terör örgütü DEAS karsiti koalisyon güçlerinin savas görevinin sona erdigini, tüm güçlerinin ve savas teçhizatinin ülkeden çikisinin tamamlandigini duyurdu.

'Uluslararasi Koalisyonun Tüm Güçlerinin Ve Savas Teçhizatinin Ülkeden Çikisi Tamamlandi'
Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, sosyal medya platformu Twitter’dan yaptigi paylasimda, ABD öncülügündeki terör örgütü DEAS karsiti uluslararasi koalisyon güçlerinin ülkedeki savas görevinin sona erdigini belirterek, tüm muharip güçleri ve teçhizatinin ülkeden çikisinin tamamlandigini bildirdi. ABD ile ülkesi arasindaki stratejik diyalog görüsmeleri kapsaminda koalisyon güçlerinin görevinin yalnizca tavsiye ve destekle kisitli oldugunu kaydeden Basbakan el-Kazimi, “DEAS ile mücadelede bize yardim eden koalisyon güçleri komutanligi, komsu ülkeler ve ortaklarimiza tesekkürlerimizi sunarken, halkimizi korumak için birliklerimizin hazir oldugunu vurguluyoruz” ifadelerini kullandi.

Geçtigimiz Temmuz ayinda Irak ile ABD arasindaki yürütülen stratejik diyalog görüsmeleri kapsaminda yil sonuna kadar Irak’taki muharip güçlerin çekilmesi konusunda anlasma saglanmisti.

(Abdulkadir Hacioglu/IHA)
Kaynak: İHA