GÜNCELLEME - Zonguldak'ta Iki Doktoru Darbetmekle Suçlanan Süpheli Tutuklandi

ADLI SONUÇ EKLENDI.

Zonguldak'ta iki doktoru darbettigi iddiasiyla gözaltina alinan hasta yakini, mahkemece tutuklandi.

Hastasinin ameliyata erken alinmadigi gerekçesiyle görevli Dr. Ögretim Üyesi Ergin Bilgin ve Dr. Ögretim Üyesi Deniz Baklaci'yi darbettigi iddiasiyla dün gözaltina alinan H.B'nin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Saglik kontrolünden geçirilen süpheli, adliyeye götürüldü.

Süpheli, savciliktaki ifadesinin ardindan çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklandi.

- "Insallah bundan sonra bu tip olaylar hiç meydana gelmez"

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi'nde gazetecilere, hiçbir zaman istemeyecekleri bir olaya sahit olduklarini ve bu durumdan büyük üzüntü duyduklarini söyledi.

Olayin, doktorlarin görevleri basindayken oldugunu dile getiren Çufali, "Bu sahsin nesi var, bilmiyorum. Is adli boyuta tasindigi için bir sey söylemek istemiyorum. Hocalarimiz olayin hemen pesinden islerine döndüler. Bir hocamiz da ameliyata girecekti, ara vermisti, tekrar ameliyatina döndü. Hocalarimiz hastalari ve yakinlari tarafindan sevilen, basarili ameliyatlara imza atan hocalarimizdir." diye konustu.

Çufali, bu olaylarla gündeme gelmek istemediklerini aktararak, "Basarilarimizla gündeme gelmeye çalisiyoruz. Ama insanin bulundugu yerde her sey var. Insallah bundan sonra bu tip olaylar hiç meydana gelmez. Buna benzeyen baska olaylar da olursa kanun, mevzuat her zaman peslerinde. Adli süreç devam ediyor. Bu olaylarin son bulmasini istiyoruz, saglik personelimiz bizim gözbebegimizdir." ifadelerini kullandi.

Hastane Bashekimi Özcan Piskin de olaydan duydugu üzüntüyü dile getirerek, hocalarin islerine özverili sekilde bagli oldugunu ifade etti.

Dr. Ögretim Üyesi Ergin Bilgin ise adli sürecin devam ettigini belirterek, bir daha böyle bir olayin yasanmamasini istediklerini kaydetti.

Dr. Ögretim Üyesi Deniz Baklaci, kendilerine destek veren herkese tesekkür etti.

- Zonguldak Barosundan açiklama

Barodan yapilan açiklamada, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren saglik emekçilerine yapilan saldiriyi kabul etmenin mümkün olmadigi belirtildi.

Salgin döneminde saglik emekçilerinin hayatlarini hiçe sayarak görevlerini yaptiklari aktarilan açiklamada, sunlara yer verildi:

"Saglik emekçilerinin kamusal görevlerini yerine getirirken ugradiklari siddetin etkin bir sekilde önlenmesi için gerekli her türlü yasal düzenlemenin yapilmasi gerektigini bir kez daha kesin bir sekilde tekrarliyoruz. Baro olarak her platformda saglik emekçilerinin yaninda oldugumuzu bildirmek isteriz. Yapilan bu ve benzer saldirilari siddetle kiniyoruz. Yapilan saldirinin takipçisi olacagimizi ve saldiriyi yapanlarin gerekli yaptirimlarla karsi karsiya kalmasi için her türlü hukuki mücadeleyi verecegiz."

Kaynak: AA