Ergan Dagi'nda Kayak Turizmine Kamp Merkezi Ve Bungalov Destegi

Erzincan Valisi Mehmet Makas: 'Ergan Dagi'na yüksek irtifa kamp merkezi insa ediyoruz. Hedefimiz, hem futbol kulüplerine burada kamp yaptirabilmek hem de bu 154 yatakli olarak tesis edecegimiz sporcu kamp egitim merkezi ile otel hizmeti de verebilmek'

BARIS YALÇINKAYA - Erzincan'daki Ergan Dagi Kis Sporlari ve Doga Turizm Merkezi'ne yapilacak yüksek irtifa kamp merkezi, sporcu kamp egitim merkezi ile 18 bungalov ev, kentin turizmine güç katacak.

Ergan Dagi'nda 9 yil önce hizmete açilan ve her yil yurt içi ile yurt disindan çok sayida kayakseveri agirlayan merkez, ziyaretçilerine göl ve çam ormanlari manzarasi esliginde kayak imkani sunuyor.

Kayak merkezine Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yüksek irtifa kamp merkezi ile sporcu kamp merkezi, Kuzey Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) ve Il Özel Idaresi is birliginde ise "Yamaç Evler ile Ergan Dagi Turizme Kazandiriliyor" projesi kapsaminda 18 bungalov ev yapilacak.

Yeni yatirimlarla çok sayida turist ile sporcu agirlayacak kent, bölgede cazibe merkezi haline gelecek.

- "Futbol kulüplerine kamp yaptirmayi hedefliyoruz"

Vali Mehmet Mehmet Makas, AA muhabirine, merkezin kesintisiz 17 kilometre kayak yapma imkani sundugunu söyledi.

Kayak merkezine yapilacak yatirimlardan bahseden Makas, söyle konustu:

"Ergan Dagi'na yüksek irtifa kamp merkezi insa ediyoruz. Hedefimiz, hem futbol kulüplerine burada kamp yaptirabilmek hem de bu 154 yatakli olarak tesis edecegimiz sporcu kamp egitim merkezi ile otel hizmeti de verebilmek. Yaninda hem suni hem de dogal çim sahasi olan iki büyük çim sahaya sahip bir yüksek irtifa kamp merkezi olacak, soyunma odalari da insa edilecek."

Vali Makas, KUDAKA ve Il Özel Idaresi'nin ortaklasa yürüttügü proje kapsaminda da merkeze 18 bungalov ev yapilacagini belirtti.

Projede kayak odasi, idari oda, kafeterya gibi kayakseverlere hizmet veren birimlerin yer aldigini anlatan Makas, sunlari kaydetti:

"Ergan Dagi hakikaten Türkiye'de sayili bir kayak merkezi ve insallah kayakseverlere en üst seviyede hizmet edecek. Belki konaklamada noksanimiz var ama an itibariyla günübirlik tesislerimiz var. Bu baglamda ben herkesi davet ediyorum. Insallah pisman olmayacaklari, eglenebilecekleri hem UMKE'si ile JAK timi ile devletin bütün birimleriyle onlarin hizmetinde olacaklari bir merkez olarak bu sezona haziriz, bekliyoruz."

Kaynak: AA