Bakan Karaismailoglu, Partisinin Erzurum Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (2)

'Tamamen yerli mühendis arkadaslarimizla projelerimize devam ediyoruz. 19 yilda Cumhurbaskanimizin liderliginde 160 milyar dolarlik güçlü bir altyapi yatirimi yaptik. Bizim ulastirma altyapilari sayesinde 13,4 milyar dolarlik yillik tasarrufumuz var' 'Bir yil bitmeden Türksat 5B'yi uzaya firlatiyoruz. Bütün dünyanin takip ve gipta ettigi bir projedir. Bundan hepimiz gurur duymaliyiz. Hem de bunlar 35 yil ömrü olan yeni nesil uydulardir. Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda Türkiye bütün dünyaya gücünü hissettirmistir'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Tamamen yerli mühendis arkadaslarimizla projelerimize devam ediyoruz. 19 yilda Cumhurbaskanimizin liderliginde 160 milyar dolarlik güçlü bir altyapi yatirimi yaptik. Bizim ulastirma altyapilari sayesinde 13,4 milyar dolarlik yillik tasarrufumuz var." dedi.

Partisinin Ibrahim Erkal Kültür Merkezi'nde düzenledigi Erzurum Il Danisma Meclisi Toplantisinda konusan Karaismailoglu, bugüne kadar yapilan 28 bin 450 kilometreye çikan karayolu aginin, açilisi yapilan Pirinkayalar Tüneliyle 640 kilometreye ulastigini aktardi.

Türkiye'deki tünel uzunlugunun her geçen gün arttigini vurgulayan Karaismailoglu, "Düsünün 2002 yili öncesinde Türkiye genelinde 50 kilometre tünel varken su an biz sadece Yusufeli Barajindan dolayi 56 kilometre yapiyoruz. Türkiye genelinde yaklasik 13 kata çikmis bir tünel agiyla Türkiye'deki ulasimi sagliyoruz. Projeleri bir bir bitiriyoruz, yenilerine basliyoruz. Bu projelerin bitmesi sayesinde bu büyüme rakamlarini elde ettik." dedi.

Karaismailoglu, dünyanin en büyük büyüme rakamlarinin güçlü ulastirma altyapi sistemi üzerine kuruldugunu dile getirdi.

- "Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda Türkiye bütün dünyaya gücünü hissettirmistir"

Güçlü ulasim agina sahip olmanin, kalkinmayi hizlandirdigini ifade eden Karaismailoglu, söyle konustu:

"Projelerimizin yüzde 80’nini devletimizin genel bütçesinden yapiyoruz ama buraya ek kaynak üretmek için de kamu özel isbirligiyle önemli projeler hayata geçirdik. Bunlar biri Avrasya Tünelidir. Burasi biteli 5 yil oldu ama yilda sadece 2 milyar lira Türkiye ekonomisine katkisi vardir. Siz bazilarinin bu projeleri elestirip çamur atmasina hiç aldirmayin. Bunlar Türkiye'ye yüzyillarca hizmet verecek mega projelerdir. Bu projeleri dünya çok daha iyi görüyor ama bizim vatandasimiz da çok iyi görüyor. Artik biz proje ve mühendis ihraç eden ülke konumuna geldik. Dünyanin pek çok ülkesinde artik Türk müteahhitler is aliyor, Türk mühendisler çalisiyor. Türk projeciler orada çözüm üretip oralar katki verip bize de gelir getiriyorlar."

Karaismailoglu, ulasim alaninda yapilan yatirimlar sayesinde trafik kazalarindaki agir bilançolarin ortadan kalktigini söyledi.

Yillik 12 bin kisinin hayatini kurtaran karayollari yatirimlari sayesinde ayni zamanda 22 milyar lira tasarruf saglandigi kaydeden Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Haberlesme konusunda çok önemli yatirimlar yapildi. 19 yil öncesi deselerdi ki, 'Türkiye bir yilda 2 tane uzaya uydu firlatacak' kimse size inanmazdi, gülerdi. Ama 2021 yilinin basinda Türksat 5A uydusunu uzaya firlattik. Bir yil bitmeden Türksat 5B'yi uzaya firlatiyoruz. Bütün dünyanin takip ve gipta ettigi bir projedir. Bundan hepimiz gurur duymaliyiz. Hem de bunlar 35 yil ömrü olan yeni nesil uydulardir. Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda Türkiye bütün dünyaya gücünü hissettirmistir."

- "Vatana millete yapilan hizmete düsmanlik etmek muhalefet etmek degildir"

Karaismailoglu, kara yolu, demir yolu, hava ve deniz yolu ile haberlesmeyle 19 yilda toplamda 160 milyar dolarlik altyapi yatirimi gerçeklestirildigini dile getirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde güçlü altyapi yatirimlarinin devam ettigini vurgulayan Karaismailoglu, "Tamamen yerli mühendis arkadaslarimizla projelerimize devam ediyoruz. 19 yilda Cumhurbaskanimizin liderliginde 160 milyar dolarlik güçlü bir alt yapi yatirimi yaptik. Bizim ulastirma altyapilari sayesinde 13,4 milyar dolarlik yillik tasarrufumuz var. Bütün yatirimlar devam ediyor, bu güçlü altyapi üzerine gelecek nesiller, gençler ulastirma ve altyapi diye proje veya plan yapmayacaklar, artik teknoloji üretecekler inovasyon çalisacak ve yeni sektörlerle ilgilenecekler." dedi.

Karaismailoglu, projelerin tek tek hayata geçirildigi sirada birilerinin oturdugu yerden çamur attigini savundu.

Bunu sirf keyif almak için yaptiklarini ve projeleri lekelemeye çalistiklarini belirten Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Çünkü bunlar yillar boyunca tas üstüne tas koymamis. Belki koyun bile gütmemislerdir, o yüzden onlarin bu projelere laf atmaya haklari yoktur. Bizim vatanimiza milletimize yaptigimiz hizmeti artiracak her türlü elestirinin basimizin üstünde yeri vardir. Vatana millete yapilan hizmete düsmanlik etmek muhalefet etmek degildir. O yüzden kendilerine gelmeleri lazim. Yani 1970 yilinda ilk birinci Bogaz Köprüsü yapildiginda söylenen laflarla bugün ki laflara baktigimizda aslinda zihniyet degismiyor, bu da Türkiye'nin kaderi. Onlar elestirecekler ama biz bunlara inat yapmaya devam edecegiz, çünkü biz ülkemizi seviyoruz, ülkemizi dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi arasinda sokmamiz için bu yatirimlari yapmamiz gerekiyordu ve yaptik, yapmaya da devam edecegiz."

Konusmalarin ardindan AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, Karaismailoglu'na Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yazdigi "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabini hediye etti.

(Bitti)

Kaynak: AA