Tokat'ta Türkiye'ye Örnek Olan Projede Dagitilan Koyun Sayisi 80 Bine Ulasti

Tokat'ta baslatilan ve Türkiye'ye yayilan "Köyümde Yasamak Için Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi" kapsaminda kentte dagitilan koyun sayisi 2 yilda 80 bine ulasti.

Tokat Valiligi, 2019'da küçükbas hayvanciligin gelistirilmesi amaciyla "Köyümde Yasamak Için Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi"ni hayata geçirdi.

Projede ilk 2 yilda 80 bin koyun dagitilirken bundan sonra her sene dagitilan koyun sayisinin 100 bine tamamlanmasi ve ildeki koyun varliginin dogacak kuzularla 5 yil sonunda 500 bin artirilmasi planlaniyor.

Tokat Valisi Ozan Balci, Pazar ilçesine bagli Tatar köyü merasinda düzenlenen törende, 2 yil önce koyunculuk projesini baslattiklarini hatirlatti.

Cumhurbaskaninin 2020 Yilini Küçükbas Hayvancilikta Hamle Yili ilen ettigini hatirlatan Balci, sunlari dile getirdi:

"Tokat da bu konuda büyük adim atti. 'Köyümde yasamak için bir sürü nedenim var' projesi Tokat'in ve Tokatli çiftçilerin projesi oldu. Proje Türkiye'ye örnek ve model oldu. Bugün burada 80 bininci koyunun dagitimini gerçeklestiriyoruz. Ziraat Bankasi ile 100 bin koyun anlasmasi yapmistik, 2 yil ödemesiz, 7 yil vadeli, sifir faizsiz olmak üzere. Ilk 100 bin paketini bitirip, ikinci 100 bin paketini de kullanacagiz." dedi.

Proje kapsaminda Tokat'ta 10 bini geçen müracaat alinarak, 894 çiftçiye 80 bin 58 koyun verildigi, Ziraat Bankasindan 117 milyon lira finans saglandigi da aktarildi.

Programa, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Pazar Kaymakami Mesut Ates, Il Tarim ve Orman Müdürü Orhan Sahin, il protokolü ve çiftçiler katildi.

Kaynak: AA