Besiktas'ta Yilbasi Öncesinde Alkol Satisi Ve Sunumu Yapan Yerler Denetlendi

Besiktas'ta yilbasi öncesi alkol satisi ve sunumu yapan is yerleri denetlendi.



Besiktas Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, yilbasi öncesinde alkollü ürün satisi yapan isletmelere yönelik denetimde bulundu.

Ekipler, isletmelerin ruhsatlarini, satisi yapilan ürünlerin bandrollerini ve is yerinin hijyen kurallarina uyup uymadiklarini kontrol etti.

Ortaköy’de bir büfede denetim yapan ekipler, is yeri sahibinin ürünlerin satisiyla ilgili ruhsatinin olmamasi üzerine alkollü içkilere el konuldu. Is yeri sahibine de 13 bin lira para cezasi uygulandi.

Denetimlere katilan Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yaklasan yilbasiyla denetimlerini artirdiklarini belirterek, "Bu sene yaklasik 127 bin 500 isletmemizde 232 bin 718 resmi kontrol uyguladik. Yaptigimiz resmi kontrollerden dolayi 4 bin 611 isletmeye 37 milyon 900 bin liralik idari para cezasi uyguladik" dedi.

Karaca, yaptiklari denetimlerde isletmenin alkol satis izni ve TAPDK belgesinin olup olmadigina baktiklarini ifade ederek, "Nitekim denetim yaptigimiz yerde vatandasimiz iznini ibraz edemedigi için izinsiz satistan idari islem uyguladik, mallara da el koyduk. Ikinci is yerinde de bandrolsüz ürün yakaladik, orada da islem uyguladik" diye konustu.

Kaynak: AA