Uludag'da Sezon Açildi, Yol Çalismasi 2 Aydir Çileye Döndü

Kis turizminin en önemli merkezlerinden Uludag’a Çekirge’den çikan yolda 2 ay önce baslatilan yenileme çalismasinin sezon açilmasina ragmen bitirilememesi sürücüleri bezdirdi. Bölgedeki esnaf ve Uludag’a özel araçlariyla çikmak isteyenler yol çalismasinin bitirilmemesine isyan etti. Yetkililer ise yoldaki çalismanin kisa sürede bitirilecegini açikladilar.

Uludag'da Sezon Açildi, Yol Çalismasi 2 Aydir Çileye Döndü
Karayollari 14. Bölge Müdürlügü tarafindan Bursa-Uludag yolunun Çekirge ile Inkaya arasinda kalan kesimindeki yol yapim çalismasi esnafi çileden çikardi.

Yaklasik 2 kilometrelik yol çalismasinda trafik tek yönden ulasima açilirken, Uludag’dan gelen sürücüler Doburca’ya inen yeni dag yoluna yönlendiriliyor. 1 ayda tamamlanmasi planlanan yol çalismasinin uzamasi, yol üzerindeki esnafin isyan etmesine sebep oldu. Uludag’in zirvesine çikmak isteyen tatilcilerin alternatif yollari kullanmasi sebebiyle is yapamadiklarini belirten esnaf, "Bu hafta bitecegini söylediler. Ama halen bitmis degil. Yolu tek yönlü su anda asfaltladilar. Diger yönü de kisa zamanda bitireceklermis. Insallah biran önce biter de bizim islerimiz açilir" dedi.

Kaynak: İHA