Tarihi Konakta Hediyelik Esya Pazari Kuruldu

Balikesir’in Edremit ilçesinde Altinoluk Tarihi Antandros Sehrini Kurtarma, Koruma ve Yasatma Dernegi tarafindan ’999 Çesit Yeni Yil Hediyelik Esya Pazari’ kuruldu.

Tarihi Konakta Hediyelik Esya Pazari Kuruldu
Dernek Baskani Gülçin Cömert, ”Kültürel mirasimiz Antandros kazilarimiz devam ederken tanitim amaçli ve evlerinde hediyelik esya üreten kadinlarimizla bir dayanisma örnegi olusturabilmek amaciyla Abdullah Efendi Konagi’nda yeni yil öncesi hediyelik esya pazari kurduk. Yeni yilda sevdiklerimize özel üretim el yapimi armaganlar alarak, hem kültürel mirasa hem de bu ürünleri üreten kisilere katkida bulunuldu. Gerçekten çok sicak dost sohbetleri ve alisverisler gerçeklestirildi.

Yeni yilda hediye olarak verilebilecek, el emegi göz nuru eserlerden olusan yüzlerce ürün satisa sunuldu. Bahçede mangal köfte, yakilan güvenli izci atesi önünde kahvemizi yudumlarken ikram edilen tatli çesitlerinin lezzeti ise bir baskaydi. 2 gün süren etkinlik hasret dolu dostluk, unutulmaz mutlu anlara sahne oldu. Üretenlerin yaninda olmaya devam edecegiz. Katilimci olan tüm dostlarimiza yönetim kurulumuz adina tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA