Ögretmen Masasini Ortadan Kaldirdi Açiklamasi 'Ögrencilerle Aramda Duvar Gibiydi'

Kocaeli’de sinif ögretmeni Ahmet Aydin, ögrencileriyle daha iyi iletisim kurabilmek için ögretmen masasini ortadan kaldirdi. "Ögretmen masasi ögrencilerle aramda bir duvar gibiydi" diyen Aydin, simdilerde daha aktif ders isliyor, oturmasi gerektiginde de ögrencilerinin arasina oturuyor.

Ögretmen Masasini Ortadan Kaldirdi Açiklamasi 'Ögrencilerle Aramda Duvar Gibiydi'
Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Pakmaya Abidin Pak Ilkokulu’nda sinif ögretmenligi yapan Ahmet Aydin, ögrencilerle iyi iletisim kurabilmenin yolunu, ögretmen masasini ortadan kaldirarak buldu. Bu yöntemin iletisimi kuvvetlendirdigini düsünen Aydin, ögretmen masasini kaldirdi. Bu sayede masasiz ögretmen Aydin ögrencilerle daha aktif ders isliyor, oturmasi gerektiginde de ögrencilerinin arasina oturuyor. Derslere daha iyi uyum saglayan ögrenciler ise kendi aralarinda ’Ögretmen bugün benim yanima oturacak’ diyerek seviniyor.

"Ögrencilerle aramda bir duvar gibiydi"

Ögretmen masasinin ögrencilerle ögretmen arasina bir duvar ördügünü, bunun da iletisim kurmayi zorlastirdigini söyleyen Ahmet Aydin, "Bu sisteme 4 yil önce basladim. Çünkü hep ögrencilerin yanlarinda oturuyordum. Ögretmen masasini kullanmamaya baslamistim. Baktim ki yer de kapliyor. Ögrencilerle aramizda bir duvar gibiydi. ’En iyisi ben bunu kaldirayim’ dedim. Ögrencilerin bakis açisi da degisti. Her defasinda yanima gelmek isteyen bir çocuk var ve duvarin arkasindan konusmak isteyen biri var. O duvari kaldirinca yanlarina gitmek istedim. 12 tane masam var artik. Onu kaldirinca her sey daha güzel oldu. Iletisim de artti" seklinde konustu.



"Ögretmen masasi kalkinca çocuklarin yasam alani artti"

Ögrencilerin, ögretmen masasinin konuldugu alani gözünde büyüttüklerine isaret eden Aydin, su ifadeleri kullandi:

"Bence çocuklarin gözünde orasi ögretmenin bir alani. ’Oraya gidilmez, orasi yasak bir bölge’ gibi düsünmeye basladilar. Ögretmen masasi kalkinca çocuklarin yasam alani artti. Benim de yasam alanim artti. Sinifta kendimi daha da aktif hissettim. Daha çok ayakta durmaya da baslayinca ister istemez spor da yapmaya baslamis oldum. Çünkü her defasinda yürüyecegim adim sayisi artmaya basladi.

Ögretmen masasi oldugunda daha çok oturuyordum. Önceden çocuklar kagitlarini ögretmen masasinda göstermek istiyordu ama bu sefer artik biliyorlar ki ögretmen yanlarina gidecek. ’Ögretmen bugün benim yanima oturacak’ diye kendi aralarinda siraya da girmeye basladilar. Benim artik ögretmen masam siniftaki 12 masa oldu"

"Biz masa basi is yapmiyoruz, aktif olmamiz gerekiyor"

Ögretmen masasinin kaldirildigini gören diger meslektaslarinin tepkisine de deginen Aydin, "Ilk basta dedikleri sey, ’Nerede oturacaksin?’ oldu. Baska bir branstan bir ögretmen geldiginde, ’Ögretmenim ben nerede yazacagim?’ dedi.

Ben de 12 tane sinif sirasi oldugunu söyledim. ’Istediginiz yerde oturabilirsiniz, ki ögrenciler de memnun olacaktir’ dedim. Defteri ögrencilerin yaninda yazmaya baslayinca bunun harika oldugunu ve ögrencilerin bundan mutlu oldugunu düsündüler. Biz masa basi is yapmiyoruz. Bizim sinifta tamamen aktif olmamiz gerekiyor" seklinde konustu.



"O dagi yikmak gerekiyordu"

Ögrencilik yillarinda ögretmen masasini gördügü zaman korku hissettigini ifade eden Aydin, "Ben ögrencilige 1989 yilinda İçel’de basladim. O zamanlar ögretmen masasini gördügümde ’Oraya gidebilir miyim?’ diye her defasinda korkuyordum. Parmak kaldiriyordum ama ’Ögretmen masasina gidebilir miyim acaba?’ diye de düsünüyordum. Ögretmen masasi benim gözümde bir dag gibiydi. Oraya ben bir türlü gidemedim. Daha sonra ise artik kendileri gelmeye basladi.

O dagi yikmak gerekiyordu, ben artik dagsiz bir sekilde devam ediyorum. Önümde ovalar var" sözlerine ekledi.

Ögrencilerden Doruk Iscen ise "Ögretmen böyle daha enerjik. O yüzden böyle daha güzel oluyor. Masasi olsa daha kötü olurdu" dedi.

Kaynak: İHA