Çukurova'da 71 Hafiz Için Taç Giyme Ve Icazet Töreni

Çukurova Müftülügü tarafindan düzenlenen törende 71 ögrenci hafizlik belgesi aldi.

Çukurova'da 71 Hafiz Için Taç Giyme Ve Icazet Töreni
Erkekler hafizlik merasimine Adana Il Müftüsü Dr. Hasan Çinar, Il Müftü Yardimcilari, Ilçe Müftüleri, diger birçok protokol ve hafizlarin aileleri katildi.

Sabanci Merkez Camiinde düzenlenen törende M. Ali Baytan Erkek Kuran Kursu’ndan 38 erkek ögrenci hafizliklarini tamamlayarak diplomalarini almaya hak kazandi. Erkek hafizlar Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan’in yaptigi dua sonrasinda hafizlik icazet belgelerini ve hediyelerini aldilar. Genç hafizlar, kendilerini yetistiren hocalarina ve hayir sahiplerine tesekkür ettiler.

Çukurova ilçe Müftülügüne bagli Yatili Haci Hüseyin Bilen Kiz Kuran Kursu’ndan 33 kiz ögrenci için de Ramazanoglu Camii Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Il Müftüsü Dr. Hasan Çinar’in konusmalarindan sonra Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, “Hafiz yavrularimizi kutluyor onlari tebrik ediyorum. Onlara hizmet veren hocalarini tebrik ediyorum, anne babalarini tebrik ediyorum. Allah bu güzel manzaradan milletimizi, memleketimizi kiyamete kadar mahrum etmesin" dedi.

Program sahneye davet edilen Haci Hüseyin Bilen Kiz Kuran Kursu’ndan 33 kiz ögrenciye, okunan Kurani Kerim, seslendirilen ilahiler, okunan siirlerin sonrasinda taçlari takilip hafizlik belgeleri ve hediyeler takdim edildi. Program, Adana Müftü Yardimcisi Durdane Coskun’un yaptigi dua ile son buldu.
Kaynak: İHA