Bursa'da Balikçi Barinaginin Girisi Kumla Doldu, Balikçilar Magdur Oldu

Bursa’nin Karacabey ilçesindeki Bayramdere Balikçi Barinagi’nin girisi kumla doldu. Kisa sürede içinde kum temizlenmezse balikçilar, limani kullanamayacaklarini dile getirdi.

Bursa'da Balikçi Barinaginin Girisi Kumla Doldu, Balikçilar Magdur Oldu
Bursa Karacabey Bayramdere Mahallesi’ne bagli Bayramdere Balikçi Barinagi’nin girisi dogal sebeplerden kumla doldu. 5 yildir kumun seviyesinin yükselmesi, su seviyesini 70 santimetreye kadar indirdi. Bu durum limana giren balikçi ve diger tekneleri zora sokuyor. Kum temizlenmezse kisa süre içinde limana giris çikislarin yapilamayacagini ifade eden balikçilar, yetkilerden yardim bekliyor.

“Balikçilar magdur durumda”

Uzun yillardir Marmara Denizi’nde balikçilik yapan Aykut Özel, “Burada balikçilar olarak magdur durumdayiz. Limanimizin giris bölümünde dogal yollardan olusan kum yigilmasi limana giris çikisimizi son derece zorlastirdi. Buna müdahale edilmezse, bir ya da iki ay içinde ya limanin içinde mahsur kalacagiz ya da limana giremeyecegiz. Yetkililerden yardim istiyoruz. Bu liman yaklasik 5 yildir bu sekilde ama giris çikis olabiliyordu. Su son zamanlarda olusan firtinalardan dolayi kumlar iyice birikti. Bu kum temizlenmezse artik limani kullanamayacak duruma gelecegiz” diye konustu.

Bir diger balikçi Önder Ates ise, “Su an lodos oldugu için sular limanin içine bastigi için yüksekti. O yüzden belimi asmis görünse de normal bir havada derinlik 1 metrenin altina iniyor. Su an lodostan dolayi derin gibi gözükse de çok daha sig diyebilirim” dedi.

“Bilmeyen misafir tekneler kuma oturuyor”

“Limanin agzina dolan kum Malkara’dan bu tarafa vurdu. ’Sahilde kumsal kalmadi’ diyebiliriz. Burada siskinlik yapan kum temizlenip kumsala dökülebilir” ifadelerini kullanan balikçi Akin Dova, sözlerini söyle sürdürdü: “Limanin içi de siglasti. Kayiklar gezerken karaya oturuyor. Orasi o kadar daraldi ki rüzgarli havalarda tekne tek motor oldugu için rüzgarla birlikte taslara dogru vurma tehlikesi yasiyoruz. Bir de misafir yelkenliler, motorlu yatlar, esen havalarda buraya siginmak istiyor. Limanin agzinin böyle oldugunu bilmedigi için kuma oturuyor. Sonra o gemiler batmasin diye biz de yardim etmeye çalisiyoruz, çekiyoruz. Kimsenin malina, canina bir sey olmadi ama artik son noktaya dayandi”
Kaynak: İHA